Összefoglaló

2023.03.10. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 10.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Árokba hajtott egy teherautó az 52-es főút 10-es kilométerszelvényénél, Kecskemét és Kerekegyháza között

Fotó: Donka Ferenc

Kecskeméten javában tart a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola és Óvoda Bocskai utcai tagintézményének felújítása. Az óvoda félmilliárd forintból újul meg, kap modern külsőt, gyerekbarát megjelenést. Várhatóan nyár elejére készül el az óvoda 40. születésnapjára.

Az új villanyautók hazai piacán 2022-ben 4709 személygépkocsit helyeztek forgalomba. Az új autók száma 111 ezer körül alakult tavaly. Nyugat- Európában jóval több elektromos meghajtású személygépkocsi talál minden évben gazdára. Idehaza a vásárlók még idegenkednek az új technológiától, illetve az is igaz, hogy több millió forinttal többe kerülnek az elektromos meghajtású járművek. 

A kecskeméti nyomozók csütörtökön elfogtak három férfit, akik mind betörések feltételezett elkövetői.

Átadták péntek délelőtt a Magyar Falu Program keretében megvalósult beruházásokat Kisszálláson. 

Kelebián tartotta tisztújító közgyűlését a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete, amely Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Pest és Jász-Nagykun Szolnok vármegye településeinek több mint háromszáz falu-és tanyagondnokát tömöríti egy érdekvédelmi szervezetbe.

Száz óvodás ropta a táncot a hetényi Pajtás utcai óvodában pénteken a nagy múltú néptánctalálkozón.

A Fidesz-KDNP bajai képviselőcsoportja a legnagyobb közösségi oldalon tette közzé az álláspontját a múlt héten elfogadott bajai költségvetés kapcsán.

A gyermekek, a családok biztonsága elsődlegesen fontos a kormány számára, ezért minden szülőnek segítséget nyújtanak, aki úgy érzi, hogy gyermeke veszélyben van.

Árokba hajtott egy teherautó az 52-es főút 10-es kilométerszelvényénél, Kecskemét és Kerekegyháza között.

A székely szabadság napja alkalmából a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület által szervezett tanácskozáson Gulyás Gergely arról beszélt, hogy az egységes magyar nemzet elve „ma alkotmányos parancsnak is tekinthető”, miután 2011-ben az alkotmányba is bekerült.

A Kandó Technikumban pénteken pályaorientációs napot tartottak, melynek keretében a diákok versenyeztek, képzési helyet választhattak, állásajánlatot kaphattak, és megerősítést kaphattak arra, hogy jó szakmát választottak.


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában