Kecskemét

2023.03.10. 18:45

A szakmák álltak fókuszban a pályaorientációs napon – galériával

A Kandó Technikumban pénteken pályaorientációs napot tartottak, melynek keretében a diákok versenyeztek, képzési helyet választhattak, állásajánlatot kaphattak, és megerősítést kaphattak arra, hogy jó szakmát választottak.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Kandó Kálmán Technikumban pénteken rendezték meg a pályaorientációs napot

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumában pénteken rendezték meg a pályaorientációs napot. Tanítás helyett a szakmák álltak a programok fókuszában. Az első két óra osztályfőnöki volt, melyeken pályaorientációs feladatokat oldottak meg a diákok, szakmabemutató filmeket néztek meg, önismereti tesztet töltöttek ki, motivációs levelet, önéletrajzot írtak.

A szakmai napon három etap volt. Egyrészt a szakképző 9. évfolyamon ágazati képzésben tanulók a duális partnerekkel szakképzési munkaszerződést köthettek, kiválasztva ezzel a jövőbeni, 10. évfolyamtól a képzési helyeiket. Másrészt a fiatalok pályaszocializáción megerősítést kaphattak arról, hogy a korábban választott szakmájuk versenyképes, keresett, azaz jól döntöttek. A harmadik etap pedig a végzősöket szólította meg, akiknek a partnercégek állásokat ajánlottak. 

A pályaorientációs nap keretében változatos programok követték egymást. Volt többféle szakmai előadás. Az egyik leglátványosabb a NAV munkatársai által tartott bemutató volt, kutyával és fegyverekkel. Az aulában Kahoot vetélkedő zajlott szakképzéshez kapcsolódó kérdésekkel.

Az iskola külső helyszínen lévő művészeti műhelyében a művészetis diákokat is sokszínű programok várták. A szakmai filmvetítések mellett a műtermekben volt diákok, ma már elismert képzőművészek, művészeti szakemberek tartottak előadásokat. Többek között részt vett a szakmai programon Gál Milica festőművész, Lehoczki Alexandra grafikusművész, Nèmeth Ábel festőművész, Baráth Fábián szobrászművész, a Szolnoki Művésztelep fémöntödéjének vezetője, Zakar József keramikusművész, a Ceglédi Kossuth Múzeum igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában