Hetényegyháza

2023.03.10. 20:04

Néptánctalálkozót rendeztek az óvodásoknak Kecskeméten – galériával

Száz óvodás ropta a táncot a hetényi Pajtás utcai óvodában pénteken a nagy múltú néptánctalálkozón.

Sebestyén Hajnalka

A hetényegyházi Pajtás utcai óvodában 2000 óta rendezik meg a néptánctalálkozót

Fotó: Bús Csaba

Kecskemét város óvodásai minden évben megmérettethetik magukat mesemondásban, versmondás, népdal éneklésben, bábozásban és néptáncban. A hetényegyházi Pajtás utcai óvodában 2000 óta rendezik meg a néptánctalálkozót, ahol a kicsik tánctudásukról adhatnak számot. Ezúttal nyolc óvoda gyermekeit láthatta a zsűri. A házigazdák mellett a Boróka utcai, az Egyetértés utcai, a Hosszú utcai, a Ceglédi úti, a Széchenyi sétányi, a Csigabiga és a Pálmácska ovisai ropták pénteken.

A találkozó elején Dakó Csilla óvodavezető felidézte a rendezvény múltját. 2000-ben indították útjára a néptánctalálkozót. A kezdetektől az a céljuk, hogy a hagyományokat, néptáncokat, népi játékokat felelevenítsék, megismertessék a gyerekekkel, illetve megőrizzék. A kicsik sosem versenyeznek egymással, lehetőséget kapnak arra, hogy megmutassák, mit tudnak. A találkozó mottója: „A természet lábakat ad nekünk, a művészet pedig megtanít használni”.

Az óvodavezető köszönetét fejezte ki kollegáinak is, akik erre a napra tavaszba öltözötték az óvodát. Hangulatos virágkölteményekkel díszítették ki az intézményt. 

A vidám hangulatú rendezvényt Engert Jakabné alpolgármester nyitotta meg. Méltatta az óvodapedagógusok munkáját, akiknek köszönhetően minden évben több műfajban is megmutathatják képességeiket a gyerekek.  A néptánctalálkozó sem verseny, de a gyerekeknek önbizalmat és bátorságot ad, és általa a magyar népi kultúra is tovább él. A köszöntők után a nyitó táncot Böde István és Márkli Zsuzsanna néptáncosok adták elő, majd az óvodások következtek.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában