Kecskemét / Ballószög

2023.02.17. 09:22

Programok: töltődjön fel új élményekkel pénteken és szombaton!

Az irodalom, a játék és a mese áll az e hét végi kecskeméti programok fókuszában. Akinek kedve van kikapcsolódni, kedvére válogathat.

Sebestyén Hajnalka

A képen a Túl az Óperencián családi mesedélutánja

Fotó: Katona József Könyvtár / archív-felvétel

Pénteken két irodalmi témájú esemény is lesz. A Katona József Emlékházban 14 órakor kezdődik a magyar széppróza napja alkalmából rendezett műsor. A Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület és a Magyar Irodalomtörténeti Társaság közös rendezvényén Jókai Mór születésének 198., valamint Madách Imre születésének 200. évfordulójáról emlékeznek meg. Az érdeklődő hallgatóság Jókai Mór vagy más szerző írásából olvashatnak fel részleteket.

A Katona József könyvtárban pénteken 15 órakor tartja találkozóját a Sántha György Emlékkör. Az irodalmi eseményen léleksimogató versek hangzanak el. A kört a kecskeméti költő emlékére alapította és vezeti Benkő Irén.

Szombaton könnyedebb programokra invitálják a családokat, baráti társaságokat. Bár nem Kecskemét, de a közeli Ballószögre is érdemes kilátogatni, hiszen reggel 8 órától zajlik a kolbásztöltő verseny, ahol nézelődni is kellemes kikapcsolódás lesz.

Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben szombaton 13 és 21 óra között Társasjátéknapot tartanak a Kecskeméti Társasjáték Kör Egyesület közreműködésével. Közben 18-19.30 között Valentin napi műveltségi kvízen a legjobb pár társasjátékot nyerhet.

A kisgyermekeseket pedig szombaton 15 órától a könyvtár Gyermekvilág részlegén családi mesedélután várja. A Túl az Óperencián sorozat keretében Pingvin, aki mindenre kíváncsi volt című mesét Hegyi-Füstös Eszter gyermekkönyvtáros olvassa fel. A programot kreatív alkotói munka színesíti. A foglalkozást 5 éves kortól ajánlják.

Végül szintén szombaton a Planetáriumban a csillagászat iránt érdeklődők töltődhetnek fel újabb élményekkel. 15.30-tól a kisebbeknek szól a Játsszunk űrhajósdit! című gyerekműsor. A nagyobbak 16.30-tól hallgathatják meg az Év eleji „űrjóslás” – 2023 jelentősebb űrkutatási tervei című előadást Szűcs László igazgató tolmácsolásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában