Összefoglaló

2023.02.27. 21:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 27.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Emléktáblával tisztelegnek a népszerű fodrászmester, Köhler József emléke előtt

Fotó: Vajda Piroska

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) rajtaütött egy szegedi drogbandán. A rendőrök több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikének kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt.

Bátyán a már sikeresen megvalósított, a Belügyminisztérium által összehangolt Life-Micacc vízmegtartó projekt kétéves tapasztalatait értékelték a szakemberek. Az eseményen Mindszenti István, dusnoki és Pandur Gábor, drágszéli polgármester is részt vettek. A Fekete Csaba bátyai polgármester irányításával megvalósult projekt tapasztalataira építve, a fejlesztés a három községen túl, Foktőn és Kalocsán a Life Logos4 Waters program keretében folytatódik.

A Köhler József Baráti Társaság kezdeményezésére állítottak emléktáblát a tizenhat éve elhunyt mesterfodrász, Köhler József tiszteletére egykori fodrászüzlete falán a hétvégén. A megemlékezésen családja, barátai, tisztelői jelenlétében Csányi József polgármester idézte fel a köztiszteletben álló fodrászmester életét.

Röpképtelen rétisast mentettek a napokban a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai Szalkszentmárton térségében. A ragadozó madarat elfogása után a Kecskeméti Vadaskertbe vitték további ellátásra.

Nagy port kavart az azóta elbocsátott pedagógiai asszisztens botránya, melyben a 39 éves férfi azzal kérkedett, hogy 15 éves diákkal van "viszonya". B. Zsolt szexuális zaklatási botránya azonban nem egyedüli, a Metropol összegyűjtötte az elmúlt években hasonló eseteit.

Idén már nyolcadik alkalommal rendezték meg Szakmáron a kistérségi bormustrát, mely mára igazi közösségépítő rendezvénnyé nőtte ki magát. Három barát családjaikkal erősítve indította útjára a kezdeményezést. Marosvári Gábor, Tamás Botond és Tóth András 2015-ben szervezte meg az első versenyt, azóta folyamatosan nőtt a nevezők és a minták száma, és egyre kerekebb, minőségibb borok kerülnek a zsűri elé.

Ferenc pápa április 28. és április 30. között Magyarországra látogat – jelentette be hétfő délelőtt a Vatikán.

A járóbeteg-szakellátás eszközfejlesztése keretében új orvosi műszereket és berendezéseket vásárolt a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a fül-orr-gégészeti szakrendelőbe, valamint a véradó állomásra pályázati forrásból, a beruházás értéke több száz millió forintra tehető.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves sarkadi férfinak, aki felgyújtott egy félegyházi munkásszállót, amelyben több ember is tartózkodott.

Szívesen tekintett vissza az előző esztendejére Faldum Gábor, bajai olimpikon, triatlonista, aki francia Granprix versenyeken, a legerősebb bajnokságokon versenyzett 2022-ben, és többször az első tízben zárta az aktuális megmérettetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában