Bács-Kiskun

2023.02.27. 08:05

Macskatápos és chipses zacskóban rejtegették a kábítószert – galériával, videóval

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) rajtaütött egy szegedi drogbandán. A rendőrök több mint 50 kilogramm kábítószert foglaltak le a nyomozók. Az őrizetbe vett nyolc gyanúsított mindegyikének kezdeményezték letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra el is rendelt.

baon.hu

Nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök

Fotó: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály szegedi osztálya, a Készenléti Rendőrség Bevetést Támogató Osztályával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységével, valamint a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen nagyszabású akciót tartottak 2023. február 22-én. Egyszerre egyidőben 12 helyszínen realizáltak. Egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd a lakásukat is átkutatták – közölte a rendőrség.

A rendőrök leginkább szegedi lakcímeket vizsgáltak át, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakáshoz is kivonultak. A hajnali rajtaütés során összesen több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A nyomozók különböző kábítószereket találtak, kannabisznövényt, kokaint és amfetamint is, de különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is lefoglaltak, amik a kannabiszfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezen kívül rátaláltak még csomagolóanyagokra, porciózáshoz használatos mérlegekre és hőhegesztő eszközökre is.  

Mint írják, az akcióval a KR NNI szegedi egysége összesen több mint 41 ezer adag kábítószer piacra kerülését akadályozta meg, aminek feketepiaci értéke legkevesebb 143 millió forint.

Vagyonvisszaszerzés keretében a nyolc férfitől a KR NNI lefoglalt 10 és fél millió forint készpénzt, nagyértékű karórákat, két autót, valamint több millió forint értékű kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait – akiknek legfiatalabb tagja 25, míg legidősebbje 48 éves, és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat – derül ki a közleményből.

Az még a KR NNI szegedi egységére vár, hogy a nyomozás során kiderítse a gyanúsítottak közül pontosan kinek mi volt a szerepe a drogterjesztésben, illetve feltérképezze, hogy honnan szerezték be a kábítószert, és azt feldolgozást követően kiknek adtak tovább.

A  KR NNI szegedi egységének a kábítószer-kereskedelem elleni fellépés hatékonyságát jelzi, hogy 2022. december 29-én 60 kilogramm, különböző típusú kábítószert foglalt le más bűnelkövetői csoport tagjától.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!