Energiahatékonyság

2023.01.13. 13:13

Több száz millió forint támogatást nyert a bajai főiskola épületfejlesztésre

A projekt keretében a főiskola Szabadka utcai B épületének átalakítása és energetikai korszerűsítése valósulhat meg. A sikeres pályázatnak köszönhetően újabb infrastrukturális és energiahatékonysági beruházás indulhat meg, mellyel a gyakorlatorientált képzési feltételeket fejlesztik a főiskolán.

Márton Anna

Újabb infrastrukturális és energiahatékonysági beruházás indulhat meg az Eötvös Jószef Főiskolán

Forrás: Beküldött fotó

Az Eötvös József Főiskola (EJF) 502,11 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatást nyert a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz keretében meghirdetett Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése című felhíváson.

Az intézmény célja, hogy megteremtse a modern kor igényeinek megfelelő, hosszútávon fenntartható oktatási környezetet hallgatóinak. Az EJF campuszán belül található B épület évtizedek óta nem volt felújítva, az üzemeltetési költsége magas.

Az 1628,5 négyzetméter alapterületű létesítmény felújítása tartalmazza a külső homlokzat szigetelését és a nyílászárók cseréjét. 

Az épület hőellátása elavult technológián alapul, a munkálatok ideje alatt új gépészeti rendszer épül ki, és korszerűsítik a fűtési rendszert. 

Fizikai akadálymentesítésre kerül sor, valamint naperőmű telepítésére. A környezeti fenntarthatóság jegyében a campus zöldfelületekkel gyarapodik.

A projekt segítségével az épületrészt átépítik, a földszinten új hallgatói terek jönnek létre, melyek a 21. századi elvárásokhoz igazodó helyszínt biztosítanak majd a hallgatók gyakorlati oktatásának, az új Kreatív Pedagógiai Kutatóműhelynek.

A fizikai átalakítási munkák várhatóan 2023 nyarán megkezdődhetnek, a projekt 2026. április 30-án zárul. A négyéves projekt befejeztével minden lehetőség adottá válik az épület további kihasználására, például kollégiumi helyek kialakítására, egyéb hallgatói szolgáltatások bővítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában