Pályázat

2023.01.19. 06:55

Hamarosan újabb lakók költözhetnek a felújított önkormányzati bérlakásokba Halason

Az Erzsébet királyné téri bérlakásokat a szegregált városrészek felújítására nyert félmilliárd forintos pályázati keretből újította fel az önkormányzat.

Pozsgai Ákos

A beruházási programban többek között 55 lakás felújítása vett részt

Fotó: Pozsgai Ákos

Tavaly februárban költöztek be az első lakók, jelenleg 27 lakásban laknak, és hamarosan újabb bérleti pályázatot ír ki a halasi önkormányzat a még üresen álló lakások egy részére.

A beruházási programban az épületben található 55 lakás felújítása mellett egy közösségi tér kialakítást és útépítést is tartalmazott. Összesen nettó 250 millió forintot költött az önkormányzat az Erzsébet királyné téri tömb teljes felújítására.

A korábban jócskán lelakott szükséglakásokat a falakig lecsupaszították, új külső és belső nyílászárókat építettek be, szigetelték a falakat, teljesen új villamosenergia-és vízhálózatot, valamint fűtésrendszert kapott az épület. Egy szoba, fürdőszoba, főzőfülkés garzonlakásokat alakítottak ki, a fürdőszobai és szükséges konyhai felszerelésekkel.

– Tavaly februárban és szeptemberben költöztek be az új lakók, jelenleg 27 lakást laknak, további 14 lakást az önkormányzat bérlőkijelölési joggal adott át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak, biztosítva ezen keresztül is a város egészségügyi ellátásának folyamatosságát – nyilatkozta hírportálunknak Farkas Dániel, a városháza stratégiai tanácsadója.

A kabinetvezető elmondta azt is, hogy az önkormányzat a még üresen álló 14 bérlakás esetében 2023 első felében pályázati felhívás tesz közzé, így újabb lakók beköltözése várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában