Fejlesztések

2022.12.20. 20:00

Jelentős energetikai korszerűsítések a halasi épületeken

Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítésére kiírt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 47,7 millió forintot nyert a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. Az elnyert támogatásból két épület energetikai felújítását is finanszírozni tudja az önkormányzat kulturális cége.

Pozsgai Ákos

A Végh-kúriát is felújítják

Fotó: Pozsgai Ákos

– A Végh-kúriában a padlást szigetelik, az elöregedett nyílászárókat cserélik újakra, valamint korszerűsítik a régi fűtésrendszert – tájékoztatott Nagy Apáti Ivett, a Halasi Média és Kultúra Nonprofit Szolgáltató Kft. ügyvezetője. A Végh-kúriában, ahol rendszeres kiállításokat szoktak szervezni, valamint közösségi rendezvényeket és nyári alkotótáborokat, állandóan berendezett kézműves műhely is van égetőkemencével, korongozóval és a kulturális programszervezők irodája is itt található.

Korszerűsítik a belvárosban lévő Közösségek Háza lapostetős melléképületét is, ahol szerkesztőség működik. Az épület új szigetelést kap, valamint gázcirkós kazánt építenek be a jelenlegi konvektorok helyett, napelemeket az épületek védettsége miatt nem tudnak alkalmazni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában