Elismerések

2022.11.14. 19:32

Kitüntetéseket is átadtak a kecskeméti állománygyűlésen

Szombaton tartotta meg őszi állománygyűlését a Történelmi Vitézi Rend Dél-Közép Magyarország Törzsszéke, melyen a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok megye vitézei vettek részt. A ceremóniának a Wojtyla Barátság Központ adott helyet, melynek népkonyháját a vitézek évek óta támogatják ebédfőzéssel.

Sebestyén Hajnalka

Kitüntetéseket adtak át.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A karitatív intézmény zsúfolásig megtelt a Történelmi Vitézi Rend tagjaival. Vitéz Tiszavölgyi István törzskapitány köszöntötte az egybegyűlteket, összegezte az elmúlt időszak eseményeit, és szólt az előttük álló feladatokról. Főhajtással és mécsesek meggyújtásával megemlékeztek a közelmúltban elhunyt tagtársaikról.

Az állománygyűlés keretében vitéz Tiszavölgyi István kitüntetéseket is átadott. A Vitézi Rend Nemzetvédelmi keresztjének bronz fokozatát vehette át Bács-Kiskun megyéből vitéz Mácsai Annamária, nemzetes Titl Gábor, valamint Jász-Nagykun Szolnok megyéből vitéz Bús Edit. Továbbá megyénkből vitéz Béni Tibor hadnagyi megbízást kapott.

A rendezvényen köszöntötték az idén felavatott hat új tagot, akik bemutatkoztak rendtársaik előtt. Nemzetes Dobosi Erzsébet rendtárs énekszóval emelte a rendezvény hangulatát.

A találkozón sokan adományokkal járultak hozzá a Vitézi Rend által támogatott karitatív eseményekhez, jótékony megmozdulásokhoz. 
A vitézek legközelebb januárban a második világháborús doni áttörés évfordulójához kapcsolódó megemlékezésen találkoznak, majd márciusban Kunszentmiklóson tartják meg a tavaszi állománygyűlésüket. 

Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok megye vitézei együtt.
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában