Gyerekek

2022.10.19. 09:23

Mesemondó versenyt tartottak Benedek Elek tiszteletére Szabadszálláson

Idén is megrendezték az évtizedes hagyománnyal rendelkező mesemondó versenyt a Szabadszállási József Attila Közösségi Házban.

Gulyás Sándor

A mesemondó verseny részvevői a zsűritagok társaságában.

Forrás: Beküldött fotó

A helyi Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai közül tizenhét lelkes, kis mesemondó a magyar népmesék közül választott és mutatta meg tehetségesét. A diákok két csoportban, 1-2. és 3-4. osztályosok, versenyezhettek egymással a legjobb helyezésért.

Az 1-2. osztályosok közül Kozma Natália Tímea bizonyult a legügyesebbnek, aki A kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét mondta el. Második helyen Vizinger Zsófia, míg a harmadikon Sipos Zsófia végzett. Felkészítő tanáruk Tasnádi-Varga Mónika.

A 3-4. osztályos Bajusz Bella A nagyotmondó legény című meséjének előadásával nyerte el a zsűri tetszését. A képzeletbeli dobogó második fokára Barczel Bertalan, a harmadikra Simon Zsófia állhatott fel. A diákokat Nagy Mária és Veres Erzsébet készítette fel a versenyre.

Különdíjat vehetett át Jankovics Luca 6. osztályos tanuló. Felkészítő tanára Fazekas Tiborné volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában