Elismerés

2022.09.11. 19:55

Harminchatan vették át Bács-Kiskun megye legrangosabb kitüntetéseit

Tizenöt kategóriában, harminchatan vehették át szombaton Bács-Kiskun megye legrangosabb kitüntetéseit. Az ünnepi közgyűlést Kunszentmiklóson tartották a Megye Napja keretében, csatlakozva a métán híressé vált szentmiklósi fesztiválhoz.

Gulyás Sándor

A díjazottak egy közös képre is összeálltak.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi gondolatait az alkalomra választott mottó köré rendezte. „A cél módfelett fontos, de ami igazán számít: az Út, amelyen odajutsz.” Az elnök megköszönte a díjazottaknak megyénk fejlődéséért végzett munkáját.

–  Önök többet tesznek a kötelességnél, az elvárhatónál. Időt és energiát nem kímélve alkotnak, tevékenykednek, mely segíti a lakóhelyük fejlődését, és hozzájárulnak a megye fejlődéséhez is, úgy a gazdasági, mint a társadalmi és közösségi életben – fogalmazott a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Rideg László beszédében rövid tájékoztatást adott a megye által koordinált feladatokról, folyamatban lévő pályázati programokról, összegezte a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat törekvéseit.

– A gazdasági, természeti eredetű nehézségek, megpróbáltatások ellenére, igyekszünk egy jól fejlődő, élhető megyét teremteni, ahol jó élni, ahova jó hazajönni, ahol érdemes dolgozni 

– emelte ki az elnök.

Az ünnepi közgyűlés résztvevőit meghallgathatták Petőfi Sándor Pusztán születtem című versét, amit Kunszentmiklóson írt. Sáli Levente homok animációs előadásával nyűgözte le a vendégeket. Az ünnepi műsorban a helyi Baksay Sándor Református Gimnázium Kórusa, és Bátyai Hagyományőrző és Horváth Nemzetiségi Egyesület működött közre. Polyák Imre, Megyedíjas plébános a kitüntetettek nevében köszönte meg az elismeréseket. Mint monda  – „Isten mindenki számára kijelöli az utat, ahol, ha hittel és igaz ember módjára dolgozik, akkor áldásossá válik”.

Díjazottak névsora

„Bács-Kiskun Megyéért díj”: Polyák Imre hercegszántói plébános, Rausch Sándor (posztumusz), a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés volt alelnöke. „Bács-Kiskun Megye Gazdaságáért Díj”: Merényi Jakab, a Merkbau Zrt. ügyvezető igazgatója, TERRÁN Tetőcserép Gyártó Kft.  kunszentmiklósi telephelye, Tooltechnik Kft. – szanki gépgyártó üzem.  „Bács-Kiskun Megye Vidékfejlesztéséért Díj”: Ágoston Béla, az UNIVER beszerzési igazgatója, Csanádi Lajos (posztumusz) – a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének volt alelnöke.  „Bács-Kiskun Megye Turizmusáért Díj”:  MagánZOO Állat- és Szabadidőpark.  „Bács-Kiskun Megye Egészségügyéért Díj”: a Bács-Kiskun Megyei Kórház dolgozói, a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház dolgozói, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozói, a Kiskunfélegyházi Kórház, Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ dolgozói.„Bács-Kiskun Megye Közigazgatásáért Díj”: Balláné Kis Ilona, a petőfiszállási hatósági ügyintéző, dr. Balogh Melinda megyei tisztifőorvos, Czabainé Csada Márta, a Géderlaki Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője. „Bács-Kiskun Megye Kultúrájáért Díj”: Csomák Lászlóné szabadszállási vállalkozó, Jankovszki Zoltánné, a Kiskunfélegyháza Darvas Általános Iskola igazgatója, Tapodiné Máté Ilona tiszakécskei nyugalmazott könyvtárvezető. „Bács-Kiskun Megye Ifjúságának Neveléséért Díj”: Fuchs Attila, a solti Vécsey Károly Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője, Laskovicsné Terzics Edit, a Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola intézményvezetője, dr. Szilágyiné dr. Szinger Ibolya, a bajai Eötvös József Főiskola rektora.  „Bács-Kiskun Megye Lakosságának Védelméért Díj”: Rácz Róbert, a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Rigó János, a kunszentmiklósi rendőrkapitányság alezredese.  „Bács-Kiskun Megye Közösségfejlesztéséért Díj” : Görgei-Reiner Rita, a 10 millió Fa környezetvédelmi szervezet koordinátora, Kereskedő Zoltán nyugalmazott bajai érseki tanácsos, Turcsányi László nyugalmazott kisszállási tanító.  „Bács-Kiskun Megye Nemzetiségeiért Díj”: Bátyai Hagyományőrző és Horvát Nemzetiségi Egyesület, Schőn Mária hajósi nyugalmazott német nyelvpedagógus. „Év Polgármester Bács-Kiskun Megyében Díj”:  Á. Fúrús János, Csólyospálos Község polgármestere, Németh Balázs, Bácsalmás Város polgármestere. „Bács-Kiskun Megye Sportjáért Díj”: Kolics János nyugalmazott edző.  „Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díja”: Juhászné Kerekes Nikolett, a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. osztályvezetője, Szabóné Nagy Györgyi, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal számviteli ügyintézője, Szekeres Béla, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kommunikációs vezetője. „Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Oklevele”: dr. Rácz Imre Gábor, a Ladánybene és Kunbaracs települések háziorvosa.

„Bács-Kiskun Megyéért Díj”:

Egy a megye címerében található Szent Pál apostolt és kun vitézt ábrázoló hársfából faragott szobor, mely Erdős Csaba szobrász alkotása. Jár hozzá egy művészi kivitelű, kör alakú, 50 mm átmérőjű ezüst plakett, egyik oldalán a díjazott neve, a másik oldalán Petőfi portréjának ábrázolásával, valamint egy 18 karátos, Bács-Kiskun megye címerét megörökítő, arany kitűző. A díj kísérője, a megye idén választott legjobb fehér fehérbora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában