Takarékosság

2022.07.23. 07:00

Idén sem lesz augusztus 20-i tűzijáték Kecskeméten

Közleményben tudatta a lakossággal Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, hogy takarékossági okokból idén sem rendez a város tűzijátékot augusztus 20-án. A polgármester az alábbiakkal indokolja a döntést.

Horváth Péter

Fotó: Shutterstock

– Egyre többen fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy lesz-e idén augusztus 20. alkalmából tűzijáték Kecskeméten, illetve kérik, hogy takarékossági okokból ne is legyen. Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy idén, azaz 2022-ben nem lesz tűzijáték a városban, ahogy nem volt 2020-ban és 2021-ben sem. Megtartjuk a Hírös Hét Fesztivált, de mértéktartóan kell gazdálkodnunk. 

A Covid és annak gazdasági hatásai megviselték a költségvetést, most pedig egy világválság küszöbén állunk, amely rendkívül komoly anyagi áldozatokat követel az országoktól, a települési önkormányzatoktól, a gazdasági szereplőktől és a lakosságtól egyaránt. 

Így jelenleg Kecskemét is minden forrását az önkormányzati feladatok ellátására fordítja. Meg fogjuk őrizni a város költségvetési stabilitását, de ehhez az szükséges, hogy semmiben ne vállaljuk túl magunkat – szól a polgármester közleménye.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában