Galériával / Videóval

2022.06.06. 19:40

Kamiont is húztak Halason az erős emberek

A legerősebbek mérték össze erejüket a hétvégén Kiskunhalason, a városi sportnap keretében rendezett erősember-versenyen. Kamiont húztak, hatalmas gumiabroncsot görgettek a tikkasztó melegben. Több százan szurkoltak és biztatták a versenyzőket, akik szó szerint minden erejüket bevetették a győzelemért.

Pozsgai Ákos

Egy 7,5 tonnás kamiont is elhúztak a versenyzők. Fotó: Pozsgai Ákos

Fotó:

A Városháza utcában elsőként egy 7,5 tonnás kamiont kellett elhúzniuk a versenyzőknek, a hőségben némileg enyhítőleg hatott az árnyékot adó fák, a következő próbatételek azonban már a forróságot öntő főtéren voltak, ahol a tűző napon 80-110 kilós rönköt kellett kinyomni a fejük fölé, ezután egy 350 kilós traktorabroncsot kellett maguk előtt görgetni, majd egy több mint egymázsás kőgolyót pakoltak puszta kézzel. Az izzasztó pillanatokat folyamatosan közvetítette Bartos Tamás főszervező, aki igyekezett közben bátorítani is a versenyzőket, akik kitartóan vették a súlyos akadályokat.

A verseny végén, ahogy az várható volt, a kiskunhalasi Locskai József került ki abszolút győztesként, aki számtalan hasonló erőversenyen bizonyította már rendkívüli erejét. A többi helyezett versenyző is oklevelet és ajándékot kapott a versenyt támogató Pwer Sport Deponak köszönhetően. A halasi sportember elárulta azt is, hogy régi álma teljesült azzal, hogy halasi közönség előtt versenyezhetett és győzhetett.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában