Kecskemét

2022.06.16. 14:10

A belváros forgalmának tehermentesítésére hoznak létre munkacsoportot

A belváros forgalmi rendjének és a közösségi közlekedéssel való tehermentesítésének vizsgálatára hoz létre munkacsoportot az önkormányzat, erről határozott a közgyűlés csütörtöki ülésén.

Horváth Péter

Képünk a csütörtöki közgyűlésen készült. Fotó: Bús Csaba

A közgyűlés május 19-i ülésén fogadta el a Szövetség a Hírös Városért indítványát a témában, a munkacsoport megalakítása érdekében dr. Homoki Tamás alpolgármester intézkedett. A Közösségi közlekedés fejlesztését végző munkacsoport vizsgálja a megvalósítás előtt álló útépítési beruházások buszközlekedésre gyakorolt hatását, részt vesz Kecskemét középtávú közlekedési koncepciójának készítésében úgy, hogy előnyben részesítik a közösségi közlekedést, valamint a parkolási nehézségek csökkentése érdekében érvényesítik a Nagykörúton belüli közlekedés mérséklését. Vizsgálják még a közösségi közlekedés ingyenessé tételének közgazdasági és jogi következményeit.

A Szövetség a Hírös Városért Egyesület Szőkéné Kopping Rita tanácsnokot és Lejer Zoltánt delegálta. Részt vesz még a munkacsoportban Nemcsik Mátyás képviselő, Nagy Gábor, a Kecskeméti Városfejlesztési Kft. ügyvezetője, Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ ügyvezetője, dr. Németh Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezetője, Öveges László főépítész, Varga Miklós és Balogh Zoltán irodavezetők, dr. Gajdácsi Zoltán irodavezető, főmérnök, és Horváth András osztályvezető.

A munkacsoport július 1-től Kecskemét város középtávú közlekedési koncepciójának elfogadásáig működik. A testület egyhangúlag elfogadta az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában