Figyelemfelhívás

2022.05.01. 07:00

Zebrás táblát kaptak a mizsei gyalogátkelők

Az óvoda és az iskola előtti két átkelőhöz helyezték ki a zebrát ábrázoló táblát.

Horváth Péter

Bagó István, a lajosmizsei zebrás gyalogátkelőhely egyik ötletgazdája Fotó: Horváth Péter

A legzebrásabb gyalogátkelőhely címre is pályázhatnának az Attila utcai és a Ceglédi úti oktatási intézményeknél található gyalogos átkelők. Bagó István és Tóth-Orlov Bettina saját kezdeményezésre a sofőrök figyelemfelhívása céljából zebrát ábrázoló táblát helyeztek ki az óvoda és az iskola előtti két átkelőhöz a közelmúltban, jelezve, hogy ott gyermekek közlekednek. 

– Ezzel az autóvezetők számára szeretnénk egy kicsit még feltűnőbben jelezni, hogy ezeken a pontokon fokozottan figyeljenek az ott áthaladó gyerekekre. Emellett a vidám figurákkal szeretnénk mosolyt csalni a gyerekek arcára – mondta Bagó István, hozzátéve, hogy a városvezetés is a kezdeményezés mellé állt, és támogatta az ötletet. 

A grafikát Bagó István rokona készítette, és az ötletgazda maga vágta ki a két formát. A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva civil összefogással további átkelők is zebrafigurát kaphatnak Lajosmizsén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában