Jótékonyság

2022.04.06. 17:25

Edzőterem adományozott a kecskeméti kórház koraszülött részlegének

Újabb adománnyal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztálya koraszülött részlege a Next Fitness II. edzőterem jóvoltából. A szerdán átadott 820 ezer forintot egy koraszülöttek légzését támogató eszköz beszerzésére fordítja a kórház.

Horváth Péter

Tóth Ákos vállalkozó, dr. Kelemen Edit részlegvezető, Kertész Béla üzletvezető, dr. Tálosi Gyula osztályvezető, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató, Vidéki-Nagy Renáta vezető ápoló. Fotó: Horváth Péter

Szöllősi Zoltán tulajdonos ötletére február 28-án jótékonysági fitnesz napot szervezett a kecskeméti Next Fitness II. edzőterem a megyei kórház koraszülött részlegének támogatására, ahol a konditerem vendégei 620 ezer forintot adtak össze a jó cél érdekében. Ehhez még 200 ezer forintot ajánlotta fel a konditerem egyik vendége, Tóth Ákos, a Toplacktradehungary tulajdonosa. Az adományt Kertész Béla, az edzőterem üzletvezetője és Tóth Ákos sajtótájékoztató keretében adták át szerdán a kórházban. Mindketten hangsúlyozták, hogy a gesztussal hagyományt teremtettek.


Dr. Tálosi Gyula Osztályvezető főorvos üdvözölte és megköszönte a felajánlást, hozzátéve, hogy a leghasznosabbra fordítják a pénzt.

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató is köszönetét fejezte ki az adományozóknak és  emléklapot adott át nekik.


Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Intenzív Osztály vezetője hangsúlyozta: nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni a gyógyításban. A koraszülött osztály nagyon költségigényes részleg. Ahhoz, hogy a kis súlyú koraszülött csecsemőket maradványtünet nélkül bocsáthassák haza, rengeteg eszköz, így nagyon sok pénz is szükséges. A felajánlott összeget egy légzéstámogató gép vásárlására fordítják. Elmondta, hogy jelenleg az osztály minden lélegeztetőgépe foglalt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában