Voks

2022.03.23. 17:17

Jótékonykodik a kampánypénzből a bajai képviselőjelölt

Humanitárius célra ajánlotta fel Garami Artúr országgyűlési képviselőjelölt a kampányfinanszírozási összeget.

Márton Anna

Garami Artúr országgyűlési képviselőjelölt. Fotó: Márton Anna

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) bajai országgyűlési képviselőjelöltje, Garami Artúr sajtótájékoztató keretében jelentette be szerdán délután, hogy a kampányát senki nem finanszírozza. A kérhető egymillió forintos kampányfinanszírozási összeget – plakátozás, szórólapozás helyett – felajánlotta az ukrajnai háború által sújtott emberek megsegítésére, humanitárius célra. Az összegből az MKKP kötszereket és egészségügyi felszerelést juttat el Ukrajnába.

 

A képviselőjelölt elmondta: mivel nem megélhetési politikus, a Magyar Államkincstárnál lemondott az egyéni jelölteknek járó 1,2 millió forintos kampányfinanszírozásról is.  

 

– Ha az az utam, hogy politikus legyek és képviseljem az embereket, akkor ez plakátozás és szórólapozás nélkül is meg fog történni, ellenkező esetben pénzpazarlásnak tartom az egész kampányt. A választáson Magyar Kétfarkú Kutya Párt országos programját képviselem, mely a magyar politika és társadalom elé tartott görbe tükör groteszk humorán túlmutatóan, komoly törekvéseket tartalmaz – fogalmazott Garami Artúr.

 

Megemlítette a közbeszerzési programot – szerinte az állam az adóforintok java részét a közbeszerzési rendszeren keresztül költi el. Garami Artúr véleménye szerint a közbeszerzésekhez kapcsolódó jogszabályok megváltoztatásával már érdemben lehet csökkenteni a korrupciós kockázatokat, számos esetben már csírájában el lehet fojtani a korrupciót. A képviselőjelölt elmondta: a tiszta közbeszerzési rendszer arra megoldás, hogy a haveri cégek túlárazásaival ne tudjanak annyit lopni a közösből jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában