Társas vadászat

2022.02.03. 14:58

Dúvadhajtásra gyűltek össze a vadászok Csengődön

A Csengődi Kossuth Vadásztársaság területén, Schmidt Zsolt hivatásos vadász, Kothencz Lajos elnök szervezésében, dúvadgyérítő társas vadászatot rendeztek a minap.

Barta Zsolt

Tiszteletadás

Forrás: Bengő Mihály

A vadászatra,mintegy 80 vadász érkezett az ország minden részéről,valamint Szlovákiából . A helybeli vadászok is hozzá járultak az eredményességhez, biztosították a szállító járműveket, valamint a szakszerű lebonyolítást. A reggeli részletes eligazítás, balesetvédelmi oktatás után, több mint 12 kilométeren keresztül embert próbáló sűrű növényzet várt a résztvevőkre. 

A nap végén, a vadász hagyományok szerint, két aranysakálnak, négy rókának, és két szajkónak adták meg a végtisztességet a terítéken. Az ilyen eseményeknek azért van jelentősége, mert a rókák elszaporodtak, az aranysakál pedig egyre nagyobb területen garázdálkodik. 

A ragadozók nem csak a vadállományban,hanem a környező települések házi állataiban is kárt tesznek. A nehéz nap végén egy jó hangulatú közös vacsorán beszélhették meg a résztvevők a vadászat eseményeit, és köthettek vadász barátságokat. Minderről  Bengő Mihály kiskőrösi vadász tájékoztatta a hírportálunkat. 

Forrás: Bengő Mihály
Forrás: Bengő Mihály

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában