Jótékonyság

2021.12.11. 11:25

Közösen gyűjtenek az egyedülálló szülőknek és a nagycsaládosoknak Kecskeméten

Ismét közös adventi adománygyűjtést szervezett Kecskeméten az Egyedülálló Szülők Klubja és a Keresztény Nagy-Családos Egyesület.

Hraskó István

Szombaton a kecskeméti Szil-Coop Bevásárlóközpontban várják a felajánlásokat. Fotó: Hraskó István

A két civil szervezet már tavaly is összefogott, hogy közös kezdeményezésükkel segítsék a hozzájuk tartozó egyszülős és sokgyermekes családokat. Egy éve az volt a terv, hogy harminc-harminc családnak állítsanak össze ajándékcsomagot, de végül – hála az adományozóknak – ötven-ötven lett belőle, mindenki nagy örömére.

Idén minden hónapban egyszer szerveztek gyűjtést, hiszen nemcsak karácsony előtt van szükségük támogatásra a nehéz sorsú családoknak, hanem egész évben folyamatosan. Decemberben a tartós élelmiszerek (liszt, cukor, tészta, olaj, rizs, konzerv) és tisztító-tisztálkodószerek mellett főként a szaloncukor, csokoládé és gyümölcs jelenthet nagy segítséget a szervezőknek. December 3-4-én és 10-11-én, azaz még ezen a héten szombaton is a kecskeméti Szil-Coop Bevásárlóközpontban várják a felajánlásokat, a földszinten a lépcsőnél ( 8-tól egészen 15 óráig).

Golovics Mónika, az Egyedülálló Szülők Klubja Kecskemét vezetőjétől megtudtuk: most is a tavalyi létszámhoz hasonlóan terveznek, és minden adománynak örülnek, hiszen ha tartós élelmiszerekre nem kell költeniük a rászorulóknak, akkor a megmaradó pénzt gyermekükre tudják fordítaniuk. 

A felajánlásokat fele-fele arányban osztják el a nagycsaládosokkal, és ha valamiből hiány van 

– legyen az gyümölcs, vitamin vagy akár étolaj –, akkor azt vásárlással egészítik ki. De szerencsére egyre több a stabil adományozó, akik ilyen esetekben (is) besegítenek.

– Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy szép legyen a családok ünnepe, és hálásak vagyunk mindenkinek, aki ehhez hozzájárul – mondta Mónika. Az Egyedülálló Szülők Klubja kecskeméti szervezete egyre növekszik, már háromszáz szülő és önkéntes tartozik hozzájuk. Természetesen nem mindenki rászoruló, vannak, akik éppen a többieknek jelentenek támaszt, így lesznek igazi közösséggé.

A Keresztény Nagy-Családos Egyesületben a keresztény értékek szerint élő nagycsaládosok vannak, beleértve nemcsak a sokgyermekes, hanem a többgenerációs famíliákat is. Keléné Almási Marianna, az egyesület elnöke hangsúlyozta: szívesen támogatnak rászoruló időseket, vagy nehéz anyagi körülmények között élő egy-két gyermekes, egyedülálló szülőket egyaránt. 

Több más civil partnerrel is együttműködnek a városban, ezeknek a kezdeményezéseknek is Marianna a motorja.

A Szil-Coop-ban összegyűlt adományok nagy részét karácsony előtt eljuttatják a családokhoz.

– Hálásan köszönjük minden adományozónak, civil szervezeteknek, kecskeméti és környéki cégeknek az egész évben nyújtott  segítségüket. Ezáltal hozzájárultak, hogy minél több  családnak tudjunk segítő kezet nyújtani – mondta Mónika és Marianna.

Aki szeretné felvenni a szervezőkkel a kapcsolatot, a következő elérhetőségeken ezt megteheti: [email protected], [email protected], 06 30 506 3018, 06 70 544 4300.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában