nyudíjas klub

2021.11.15. 15:53

Online rendezik meg a Bibliaismereti vetélkedőt Kecskeméten

Sámuel első és második könyve adja a témáját a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége szokásos éves Bibliaismereti vetélkedőjének, melyet idén a romló járványügyi adatok miatt online rendeznek meg – tájékoztatta hírportálunkat Kormányosné Makai Eszter szervező.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Az immár 11. alkalommal megtartandó városi vetélkedő a kecskeméti egyházak támogatásával és a Kecskeméti Evangélikus Egyház szakmai irányításával valósul meg. Időtartama november 5-től december 15-ig terjed. Aki szeretne részt venni a megméretésen, az a Nyugdíjas Szövetség Batthyány utca 2. szám alatti irodájában teheti meg jelentkezését november 19-ig, és fontos, hogy a korábbiakhoz hasonlóan most sincs nevezési díj.

Kormányosné Makai Eszter emlékeztetett, hogy a szövetség nagy figyelmet fordít arra, hogy generációkat összefogja, és megismerés útján kerüljenek közelebb egymáshoz.

Ezért a nyugdíjas klubok által szervezett négyfős csapatok hagyományosan életkor szerint vegyes összetételűek lehetnek, két nyugdíjas és két 7-10. osztályos tanuló alkot egy csoportot.

A verseny menete az online rendezés miatt rendhagyó lesz: a csapatok egyszeri feladatlapot kapnak, melynek megoldását a [email protected] e-mail címre kell elküldeniük december 10-ig, majd 11. és 15-e között a zsűri értékel. Az első helyezett megkapja a vetélkedő serlegét, az első három helyezett könyvjutalomban és oklevélben részesül és minden résztvevő emléklapot kap.

Kormányosné Makai Eszter elmondta, hogy a vetélkedő célja évről évre az, hogy keresztény kultúránk alapkönyvét, a Bibliát minél jobban megismerjék a résztvevők, ezáltal erősödjön a személyes hitélet és az erkölcsi értékek beépüljenek a személyes életvitelbe. A verseny további haszna, hogy segíti az alapvető hitéleti nézetek egyezőségének felismerését és Kecskemét hagyományainak ápolása mellett a felekezetek békés egymás mellett éléséhez is hozzájárul.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában