Álhírek terjednek a halasi mobil járványkórházról

„Álhírterjesztők, néhány baloldali politikus és újságíró most azzal etetik a közvéleményt, hogy a kiskunhalasi mobil járványkórházat nem lehet megnyitni, mert széthordták az eszközöket, a gépeket” – írta közösségi oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő, reagálva egy balliberális online portál állításaira. A politikus a kiskunhalasi kórház igazgatójától kapott, a kiskunhalasi mobil járványkórházban frissen készült fotókkal cáfolta a megjelent álhíreket.

Pozsgai Ákos

Forrás: archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

Bányai Gábor (Fidesz–KDNP), Kiskunhalas és térsége országgyűlési képviselője " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-bejegy­zé­sében felhívta a figyelmet, hogy a büntetés-végrehajtási intézeten belül őrzik a kórházat, így szerinte „nehezen elképzelhető, hogy onnét bármit is el lehetne lopni, hordani. Nem is tűnt el semmi!” – állítja a politikus, aki több kérdést is megfogalmazott.

„Mit kezdenének a börtön őrei otthon egy lélegeztető­géppel vagy a defibrillá­torokkal? A kettős NATO-dróton keresztül ki vinne el bármit, csak az őrök és a kórház dolgozói tudnak bemenni?!” – fogalmazott Bányai Gábor. Arra is emlékeztetett, hogy a mobil járványkórházat, ha nyitva van, a kiskunhalasi kórház őrzi, a biztonsági rendszer és a légtechnikai is folyamatosan mű­ködik.

A képviselő dr. Szepesvári Szabolcs főigazgatótól kért olyan fotókat, amelyek frissen készültek a járványkórház intenzív osztályán, és a jelenlegi állapotokat rögzítik az épületben. Ezeket a felvételeket meg is osztotta a közösségi oldalán.

Hozzáfűzte: „A legrosszabb dolog egyébként, hogy a járványkórház kész és kénytelen fogadni a hamarosan érkező, legsúlyosabb állapotú koronavírusos betegeket, a barátainkat, a rokonainkat, szomszédainkat, a vírustagadókat, a sok oltatlant és néhány oltottat!”

Nem igaz, hogy széthordták a mobil járványkórház berendezéseit, eszközeit
Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A balliberális portálon megjelent írásra reagálva Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főigazgatója azt írta: „Magyarországon a sajtószabadság teljes körű, hiszen minden következmény nélkül lehet megjelentetni »cikknek« tűnő teljes hazugsághalmazt, mely utána szabadon és hihetetlen gyorsasággal terjedhet.” A főigazgató beszámolt arról is, hogy az ország különböző pontjairól hívták aggódó orvoskollégái, akik érzik, hogy a megjelent hírnek nem lehet valóságtartalma.

Szepesvári Szabolcs " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-­bejegyzésében közölte: „A mobil járványkórház felkészült a nyitásra. Az eszközök rendelkezésre állnak, senki nem hordta szét azokat!”

Hozzátette: „Amennyiben azt az utasítást kapjuk, hogy ismét a mobil járványkórházban, mely az országban az egyik legalkalmasabb, erre a járványügyi feladatra létrehozott speciális ellátóhely, magas szinten lássunk el Covid-fertőzött betegeket, sok, korábban már ott helytálló kolléga is jelezte, hogy rájuk számíthatunk!”

A főigazgató hangsúlyozta:

mindenki érezze át a saját felelősségét is azzal, hogy mindent megtett-e a súlyos és szövődményes betegség elkerülésére, megfogadta-e az orvosa tanácsát.

„Nem egymást kell bántani és mindig másban keresni a hibát, mert már a korábbi 2-3 hullám is igazolta, hogy együtt erősek vagyunk, és a társadalmi összefogás átsegített minket már több súlyos járványhullámon!” – em­lékeztetett az intézmény vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában