galériával

2021.10.02. 06:58

Újra együtt ünnepelhettek a szépkorúak Garán

Az időseket ünnepelték október elsején, péntek délután Garán.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

Az Idősek Világnapja alkalmából a helyi önkormányzat szervezésében a Művelődési Központban köszöntötték a szépkorú lakókat, ahová 150 hölgy és úr érkezett. A vendégeket Faa Béla polgármester köszöntötte, majd Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője mondott beszédet, hangsúlyozta, hogy az idősek azért dolgoztak az elmúlt 30 évben, hogy fölépítsék ezt az országot és köszönetet érdemelnek.

– Éppen ma 30 éve hogy az Egyesült Nemzetek Szövetsége kezdeményezte, hogy október elseje az Idősek Világnapja legyen és ilyenkor, de egyébként is a helyi közösségek önkormányzatok, közösségek összehívják az időseket és megköszönik nekik azt a munkát amelyet elvégeztek. Így van ez Garán is – mondta a baon.hu-nak Zsigó Róbert. Hozzátette: hogy öröm, hogy az önkormányzatok nem csak ezen az egy napon figyelnek az idősekre, hanem az év minden napján.

– Az idősek azok, akik azért dolgoztak az elmúlt években, hogy fölépítsék ezt az országot és ezt a települést. Meg is érdemlik a köszönetet, nekünk pedig az a feladatunk, hogy azt amit ők felépítettek adjuk tovább gyerekeinknek, unokáinknak úgy egyébként, hogy próbáljuk gyarapítani. Éppen ezért hangsúlyoztam a köszöntőmben,hogy az elmúlt időszakban Garán is sok olyan fejlesztés történt ami fontos a helyieknek. Azt tudjuk mondani, hogy jól sáfárkodtunk azokkal az értékekkel, amelyeket kaptunk és reméljük, még sokáig tudjuk ünnepelni az időseket – fogalmazott a honatya.

Az ünnepelteket az Idősek Nappali Ellátásának Garai Telephelyének munkatársai fogadták. Sántáné Antal Eszter vezetőtől megtudtuk, hogy hétköznapokon reggel 9-től délután 3 óráig várják az idősebbeket a Kolping Alapszolgáltatási Támogató Szolgálat helyi irodájában, ahol helyben étkezhetnek és több foglalkozásba is bekapcsolódhatnak.

– Nálunk minden nap meg lehet ebédelni. Délelőtt van egy kis felolvasás, de játékot is szervezünk. Minden kedden és csütörtökön klubdélutánt tartunk amikor játékkal, énekkel , tánccal serkentjük az idősebbeket, akár fizikai akár szellemi értelemben, hogy ők is jól érezzék magukat – mondta a baon.hu-nak Sántáné Antal Eszter az Idősek Nappali Ellátása Garai Telephely vezetője. A szervezők megvendégelték az ünnepelteket, ebéddel süteménnyel és egy kisebb műsorral is kedveskedtek az időseknek. Perceken belül táncdalfesztivál hangulatát varázsoltak a helyszínre a fellépők és a szépkorúak vidáman tapsoltak, énekeltek, sőt a bátrabbak még táncra perdültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában