választások

2021.10.13. 19:55

Hollik István tartott fórumot Kecskeméten

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, Hollik István érkezett szerda kora este Kecskemétre, és tartott fórumot a Kocsis Pál iskola dísztermében.

Munkatársunktól

Hollik István, Salacz László és Szeberényi Gyula Tamás a szerdai kecskeméti fórumon

Forrás: MW

– Közeleg egy országgyűlési választás, amelynek a tétje igen nagy, önmagán is túlmutat. Nem pusztán egy országgyűlési választásról van szó, hanem egy komoly értékválasztásról is. Az elmúlt tizenkét évben egy országépítő munka kezdődött el hazánkban. A Kecskeméten élők tudják a legjobban, hogy csak a nemzeti kormány képes arra, hogy Magyarországot a 21. század kihívásai közepette nyertessé tegye.

Fél év múlva arról kell majd döntenünk, folytatódjon-e az a nemzeti politizálás, amelynek középpontjában a nemzeti érdek, az emberek képviselete áll, és amely politika képessé teszi hazánkat arra, hogy mindannyian együtt sikeresek tudjunk lenni, a gyermekeink jövőjét biztonságban tudjuk.

Vagy visszatér-e az a kudarcos, behódoló, a sikerekről önmagát lebeszélő politika, amely jellemezte a Gyurcsány-korszakot. E kettő között kell majd választani – hangsúlyozta Hollik István.

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója hozzátette, a tét azért is óriási, mert a veszélyek korát éljük: a koronavírus-járványon kívül itt a gazdasági válság, és szerinte az egész Európai Unió intézményrendszere „recseg-ropog, minden, csak nem sikeres, kudarcot kudarcra halmoz”. Hollik István kijelentette, ezekben az időkben csak akkor lehet az ország sikeres, és tud maradni a növekedés pályáján, ha egy tapasztalt, a nemzeti érdeket előtérbe helyező vezetője van. „Orbán Viktor ilyen, Gyurcsány Ferenc pedig nem ilyen” – mondta Hollik István.

Dr. Salacz László, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy ugyan a koronavírus negyedik hulláma már itt van, de az oltások tömegessé tételével sikerül mederbe terelni. Hozzátette, a kormány következetes és tervszerű vakcinabeszerzésének eredményeként a gazdaság visszatért a régi kerékvágásba, sőt még kicsit meg is erősödött, a növekedés eredményeit még a külföldi hitelminősítő intézetek és az IMF is elismerte.

– A következetes gazdaságpolitikának köszönhetően Magyarország egy szilárd, erős lábakon álló ország a mai napig

– emelte ki Salacz László. Kitért arra is, hogy az Egyesült Államok és a NATO afganisztáni kivonulása után körülbelül egymillió migránsra lehet számítani, és ez a hullám Európára és tranzitország lévén hazánkra különösen nagy terhet ró majd.

– Tizenkét év után igyekeznek visszatérni a baloldal már egyszer megbukott képviselői. Gyurcsány irányítja a háttérből a szálakat, ha ez pár hónapja nem is volt mindenkinek nyilvánvaló, most azzá vált, hiszen kiszálltak azok a szereplők, akik látszategyensúlyt igyekeztek fenntartani a baloldalon – mondta Salacz László.

Hollik István, Salacz László és Szeberényi Gyula Tamás a szerdai kecskeméti fórumon
Fotó: MW

Dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester, választókerületi elnök pedig azt hangsúlyozta: az előválasztással valójában egy kampányarcot próbál választani a baloldali ellenzék, mert a miniszterelnököt a parlament fogja megválasztani és a legerősebb frakció.

– A legerősebb baloldali frakciója nyilvánvalóan a DK-nak lesz, az első fordulóban ez a kérdés eldőlt. Tehát azt, hogy ki lesz Magyarország miniszterelnöke egy esetleges nem várt baloldali győzelem esetén, azt a DK és elnöke, Gyurcsány Ferenc döntené el. Ezért is színjáték, ami most folyik, és erre kötelességünk felhívni a figyelmet – mondta Szeberényi Gyula Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában