orgovány

2021.09.27. 19:55

Útfejlesztésekről és a Petőfi-emlékévről is szó esett a közgyűlésen

Orgoványon tartotta soron következő ülését a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. Az ülésen a megyét érintő és a közgyűlés hatáskörébe tartozó ügyeket tárgyalták a képviselők. Többek között döntöttek a Nemzeti Klímaszövetséghez való csatlakozásról és útfejlesztésekről is.

baon.hu

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ezúttal Orgoványon tartotta az ülését

Fotó: MW

A megyei közgyűlés az Orgoványi Általános Iskola diákjainak műsorával vette kezdetét, miután Gál Szilvia, a település polgármestere bemutatta a településen megvalósult fejlesztéseket a megjelenteknek. Az ülést Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke a két testületi ülés közötti beszámolójával nyitotta meg, melyben többek között kitért a megyében zajló és megvalósult fejlesztésekre.

A megyei önkormányzat közreműködésével megtörtént a települések klímavédelmi programjainak, kerékpárútjainak tervezése, valamint folytatódik a Petőfi tematikus út megvalósítása is

– mondta Rideg László.

Az elnök tájékoztatójában arról is beszámolt, hogy a megyei önkormányzat idén elnyerte a Családbarát munkahely címet.

A tájékoztatók sorában a képviselők megismerkedhettek a 2022-ben induló Talpra Magyar! Programmal, melyet a Bács-Kiskun Megyei Petőfi Emlékbizottság tagjai szeptember 3-án fogadtak el. A megyei program tartalmazza a Petőfi-emlékévekhez köthető beruházásokat, fejlesztéseket, kulturális programokat, turisztikai elképzeléseket, amelyek a különböző, együttműködő szervezetek által valósulnak meg szerte a megyében.

Dr. Finta József érseki helynök, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia plébánosa a Magyar Katolikus Egyház Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegyéjének működéséről tájékoztatta a közgyűlés tagjait. Az ülésen az Érték – Élmény – Egészség megjelenítése közösségi programokban című projekt eredményeiről is szó esett. A projekt keretében készült el többek között a Meseföld mesekönyv, a Legendás út legendárium és a legendák térképe is.

A program a megye 11 járásában biztosított fiataloknak lehetőséget, hogy megismerkedhessenek a 3D nyomtatás, szkennelés, tervezés és rajzolás technikájával.

A tájékoztatón a projekt keretében megvalósult Megyei Érték Napokat, Identitás táborokat és egyéb rendezvényeket is megismerhették a megyei képviselők. Kicsiny László, a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-jének ügyvezetője tájékoztatta a közgyűlést a cég 2020 szep­tembere és 2021 szeptembere közötti időszakban végzett tevékenységéről, működéséről és a terveiről.

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés ezúttal Orgoványon tartotta az ülését
Fotó: MW

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában