tervek

2021.09.09. 07:17

Új rendelővel csábítanának fogorvost Szankra

Közmeghallgatást tartottak hétfőn Szankon, ahol Varga Ferencné polgármester beszámolt az eddig megvalósult beruházásokról és a tervezett fejlesztésekről is.

Tapodi Kálmán

A település terveiről is hallhattak a résztvevők

Fotó: Tapodi Kálmán

Takarékosan és hitel­felvétel nélkül működött múlt évben a község, amelynek mindennapjait megnehezítették a világjárvány miatti történések, de folytatták a megkezdett beruházásokat. Ilyen volt például a hűtőház építésének befejezése, amire 50 millió forintot nyertek. A támogatásnak köszönhetően megoldódott a szennyvízelvezetés, víz, villany és áram is van a befektetőre váró épületben. Kerítést és új utat is szeretnének majd a mintegy kétezer négyzetméteres hűtőházhoz. Többi között erről is hallhattak az érdeklődők a hétfői közmeghallgatáson, ahol Varga Ferencné polgármester számolt be a település 2020-as gazdálkodásáról, illetve az idei helyzetről és a községvezetés célkitűzéseiről.

A szanki ivó- és szennyvízhálózatról Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezetője tájékoztatott. A cég idén januárban vette át a szolgáltatást a településen. A községben találtak negyven olyan portát, ahol csak rákötöttek a szennyvízhálózatra. Mint a cégvezető elmondta: a helyzet azóta rendeződött, de még mindig vannak fogyasztók, akik nem kötötték meg a közszolgáltatási szerződést, aminek pótlására felhívta a figyelmet.

A település terveiről is hallhattak a résztvevők
Fotó: Tapodi Kálmán

Varga Ferencné a jelenleg is zajló munkák közül kiemelte a polgármesteri hivatal felújítását. A Magyar Falu Programból nyert 25 millió forintból kicserélik az elektromos és fűtésrendszert, valamint új nyílászárókat kap az épület, így energiatakarékosabb lesz. A hivatal a felújítás befejezéséig – várhatóan szeptember végéig – zárva tart. Ügyintézés telefonon vagy hétköznapokon 8 és 9 óra között a művelődési házban lehetséges.

Mint elhangzott, a területfejlesztési programból szeretnének támogatást nyerni egy fogorvosi rendelő kialakítására, mert a község fogorvosa, Váraljai György a korára való tekintettel az év végén befejezi a praktizálást. Az Arany utcai tájház befejezése is a tervek között szerepel, ahol egy olajipari kiállítás is helyet kapna.

A felszólalók kritizálták az utak, közöttük a nemrégiben stabilizált, Bócsára vezető út minőségét. A közterületen történő alkoholfogyasztás és szeméremsértő vizelések miatt is érkezett panasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában