Kecskemét / tiszaalpár

2021.09.09. 18:23

Röpképtelen, magára hagyott gólyafiókákat mentettek ki a fészekből

Augusztus utolsó napjaiban két lakossági bejelentést is kaptak a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai, hogy Kecskeméten és Tiszaalpáron is még röpképtelen fióka van egy-egy gólyafészekben, de a szülők már napok óta nem járnak etetni.

Bajáki Zsanett

Bártol István, természetvédelmi őr a kecskeméti marhatelepen lévő fészekből kimentett fiókával

Forrás: Kiskunsági Nemzeti Park

Mivel a fészekből csak darus autó segítségével lehetett lehozni a bajbajutott, kései kelésű fiókákat, mindkét esetben az

Tiszaalpáron két fiókát kellett az MVM Démász segítségével lehozni a fészekből
Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park

áramszolgáltatótól, az MVM Démász Áramhálózati Kft-től kértek segítséget, akik azonnal küldték is a szakembereiket a megfelelő eszközökkel.

Kecskeméten egy marhatelepről érkezett az első bejelentés. Itt egy egészséges, ám minden bizonnyal már nagyon éhes fióka volt a fészekben, akinek egy kis időre még szüksége van a röpképesség eléréséhez.

A telep vezetője szerint a szülők már több napja nem hoztak neki élelmet.

Tiszaalpáron a zárdatemplom melletti fészekben ugyanígy járt két fióka. Őket is lehozták az MVM Démász segítségével, és mindhárom fióka a Kecskeméti Vadaskertbe került. Itt szépen cseperednek, szárnyaikat már próbálgatják. Mivel túl fiatalok még hogy afrikai telelőhelyükre biztonságban eljussanak, idén már nem fogják őket szabadon engedni. Tavaszig a vadaspark vendégszeretetét élvezik, amikor is majd csatlakozhatnak hazatérő fajtársaikhoz.

Mindhárom fiókát a Kecskeméti Vadasparkban nevelik. Jól vannak, szépen fejlődnek, jövő tavasszal elengedhetőek lesznek.
Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában