programok

2021.09.09. 11:29

A Paprika Fesztivál helyett pikniket szerveznek Kalocsán

A háromnapos Paprika Pikniken gasztronómiai, nép­zenei, könnyűzenei programok tömegén lehet díjmentesen részt venni, a fő attrakció a szombati Halott Pénz-koncert lesz, de a részvétel védettségi igazolványhoz kötött.

Gábor János

Fotó: Gábor János

Közös sajtótájékoztatón ismertette a „Csíplek Kalocsa – Paprika Piknik” beléptetési szabályait és részletes programjait az önkormányzat, a Kalocsai Innovációs Központ Nonprofit Kft. (KIK), a Nemzeti Táncszínház és az Agrár-Hungaricum Konferencia a napokban, a KIK tárgyalótermében. Kiemelték: a péntektől vasárnapig tartó rendezvény helyszíneit csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Szigeti Tamás, az Agrár-Hungaricum Konferencia főszervezője jelezte: ők nyitják a programsort a Kalocsai Színházban rendezett szakmai előadásokkal, és főleg innovációs törekvésekről, fenntartható gazdálkodásról, paprikatermesztésről lesz szó. Utóbbi téma kiemelt fontosságú lesz a például

prof. dr. Gyuricza Csaba agráregyetemi rektorral és dr. Nagy István agrárminiszterrel közös kerekasztal-beszélgetésen, ahol nagy bejelentés is várható

– jegyezte meg.

Dr. Filvig Géza polgármester a látogathatóságáról beszélt: közölte, hogy a közösségi médiában látott tiltakozás ellenére sem tudják más feltételekkel megrendezni a programot, mint amit a kormányrendelkezések lehetővé tesznek. Ezek szerint az Érsekkertbe és a Halott Pénz-koncertnek otthont adó Foktő-Kalocsa-Uszódi Repülőtérre kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 év feletti nézőket tudnak beengedni, míg a kis- és fiatalkorú közönségnek nem kell kártya vagy applikáció, de csak felnőtt kíséretében érkezhetnek. Kérdésünkre elmondta, a hatályos törvény miatt kénytelenek ragaszkodni a beléptetőkapukhoz, viszont létszámkorlátozást sehol sem kell bevezetni.

Ertl Péter, a Nemzeti Táncszínház ügyvezetője kiemelte: a Paprika Piknik együttműködő partnereként a legszínvonalasabb előadásaikból válogattak. A Duna Művészegyüttes Hamupipőke és a Viharsarok Táncszínház Holló Jankó című darabját gyermekeknek szánják, míg a felnőtt közönséget – Novák Péter és az Etnofon előadásában – a Héttoronnyal, illetve a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kalotaszeg című előadásával várják.

Sajtótájékoztatón ismertették a Paprika Piknik programjait
Fotó: Gábor János

Zsikó Zoltán, a KIK ügyvezető igazgatója hozzátette: bár a korábbiaknál így is színesebb programfüzetet sikerült összerakni, a „Piknik” elnevezés arra utal, hogy a jövőben nagyobb fesztivált szeretnének felépíteni. Ezen az úton már idén szerettek volna elindulni, viszont a folyamatosan fenyegető járvány miatt várni kell a bővítéssel, aminek a végső célja az, hogy a Kalocsai Paprikafesztivált az ország öt legnagyobb gasztronómiai rendezvénye közé emeljék. Megjegyezte: a szombat esti Halott Pénz-koncerten akár tízezer fős tömeg is elképzelhető, ezért a reptér teljes körű második helyszínként fog szolgálni, 1500 férőhelyes parkolóval, vidámparkkal, vendéglátóhelyekkel és Hamvai P. G. bemelegítő DJ-szettjével. Mivel itt is beléptetőkapukon kell áthaladni, a helyszínt már 17 órakor megnyitják, és érdemes mihamarabb érkezni – tanácsolta. Részletes program a „Csíplek Kalocsa! Paprika Piknik” Facebook-eseményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában