kitüntetés

2021.09.06. 19:55

A Majsa Napokon adták át a képviselő-testület idei elismeréseit

Az újratelepülés 278. évfordulója mellett a testvérvárosi kapcsolatokat is ünnepelték a hétvégi Majsa Napok idején, valamint átadták a képviselő-testület idei elismeréseit.

Tapodi Kálmán

A város vezetői és a kitüntetettek (balról): Rávai Mónika alpolgármester, Kosik Sándor, Hunyadi Lajosné, Harcsa-Halász Csaba, Patkós Zsolt polgármester és Serbán György alpolgármester

Fotó: Tapodi Kálmán

„A felelősséggel végzett munka egyik mérföldköve a Majsa Napok, amikor az újratelepülés mellett azokat is ünnepeljük, akik az elmúlt időszakban munkájukkal hozzájárultak a város fejlődéséhez. A kitüntetetteknek köszönöm, hogy személyes példamutatásukkal, néha a családjuktól elvett idővel, egy közösség életének jobbá tételében szerepet vállalnak, és ezáltal mintát adnak az utánunk jövő generációnak” – fogalmazott Patkós Zsolt, a város polgármestere azon az ünnepségen, melyen átadták a képviselő-testület idei elismeréseit.

A Kiskunmajsa Városért díjat Kosik Sándor plébános kapta,

aki újmisés papként 1997-ben került először Majsára, ahol két évig szolgált káplánként, majd 2007-ben plébánosként tért vissza. Az érseki tanácsos méltatása során elhangzott: a város­képet meghatározó beruházások megvalósításában működött közre, s így újulhatott meg kívül-belül a római katolikus templom, a Szent István Ház és a plébánia. Szolgálati ideje alatt újították fel a temetők ravatalozóit.

Szilárd burkolatú utak is készültek a sírkertekben, ahol fásítottak.

– Kosik atya meghatározó szerepet játszott a Tomori gimnázium egyházi fenntartásba történő átvételében. Olvasottsága, tájékozottsága, környezettudatos szemlélete jó példával szolgál minden majsai számára. A közösség- és városépítő tevékenysége mellett sokaknak nyújt lelki támaszt prédikációival, beszédeivel – sorolta az ünnepeltet bemutató Rávai Mónika alpolgármester.

A város vezetői és a kitüntetettek (balról): Rávai Mónika alpolgármester, Kosik Sándor, Hunyadi Lajosné, Harcsa-Halász Csaba, Patkós Zsolt polgármester és Serbán György alpolgármester
Fotó: Tapodi Kálmán

A gyermekekért, az ifjúságnevelésért és a közösségért végzett fáradhatatlan, példaértékű munkájáért a Kiskunmajsa Város Közszolgálatáért díjat vehetett át Hunyadi Lajosné óvodapedagógus.

Negyven éve dolgozik edzőként a város sportéletében Harcsa-Halász Csaba, aki ifjúsági magyar bajnok súlyemelőként is öregbítette a település hírnevét. Tanítványai közül sokan értek el kimagasló eredményeket erőemelésben, fekvenyomásban, felhúzásban, férfi és női testépítésben, valamint fitneszben. Az edző munkáját Kiskunmajsa Város Sportjáért díjjal ismerték el.

A város képviselő-testülete első ízben ítélte oda a Kiskunmajsa Iparáért díjat, amit Patyi László cukrászmester kapott, aki 1981-ben nyitotta első fagylaltozóját a településen.

A testvárosokat is köszöntötték az ünnepségen

Hat testvértelepülés képviselői is együtt ünnepelték Majsa újkori születésnapját. Az erdélyi Gyergyószentmiklóssal nyolcvan éve, 1941 óta tart a partnerség, amit 1991-ben újra megerősített a két település. A vajdasági Topolyával és a németországi Lommatzsch városá­val 1996-ban kötöttek testvérvárosi szerződést. A lengyel Lubliniec 23, a német Bad Schönborn 21 esztendeje, a litvániai Ükmerge 2015 óta hivatalos partnere Kiskunmajsának.

– Fontos, hogy a települések vezetői értsék és tudják, hogy tevékenységükkel, a testvérvárosi kapcsolatok létesítésével a jelenben jövőt építenek. Közelebb hozzák a határokon kívül élő embereket, családokat, közösséget – hangsúlyozta a delegációkat köszöntő Patkós Zsolt, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik ezeket az emberi kapcsolatokat ápolják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában