Kecskemét

2021.08.19. 11:25

Színes programokkal várják a Hírös Hétre kilátogatókat

Augusztus 20-án kezdődik a Hírös Hét Kecskeméten, amelynek második hétvégéjén a repülőnap miatt biztosan a megszokottnál jóval több turista látogat el a városközpontba. Ladányi Kovács Zoltán fesztivál­igazgató hírportálunknak elmondta, minden korosztálynak szeretnének változatos és színvonalas programokat kínálni.

Hraskó István

Jövő hét pénteken Zséda lép fel Kecskemét főterén, a koncertje 22 óra 30-kor kezdődik

Forrás: MW-archív

Fotó: Móricz István

Ladányi Kovács Zoltán fesztiváligazgató így foglalta össze a szervezés kihívásait: – A Hírös Hét Kecskemét kiemelt fesztiválja, amikor a város megmutatja kulturális értékeit, zenészeit, tánccsoportjait, alkotóit, terményeit és termékeit, egyúttal a lakosság és az ide látogató turisták is szeretnének kikapcsolódni, jó programot találni. Nem könnyű úgy megvalósítani, hogy mindenkinek megfelelő legyen.

Mint megtudtuk tőle, az idősebbek és a fiatalok szórakozási igényeit és szokásait is igyekeztek szem előtt tartani, ez például a koncertek időpontjában is megmutatkozik.

Új elem lesz idén a Kecskemét, a templomok városa című koncertsorozat, mely a klasszikus és egyházi zene szerelmeseinek kínál összesen öt különleges élményt, ebből négy a főtér templomaiban lesz (Nagytemplom, Barátok temploma, református és evangélikus), egy pedig a Kálvin téren felállított Nagyszínpadon.

A Szent Efrém Férfikar zsoltárokat és zsoltárfeldolgozásokat énekel majd, Gesztesi-Tóth László orgonaművész Ducza Nóra szoprán énekművésszel közösen adja majd elő többek között Händel és Bach műveit, míg a Nagytemplomban a Határontúli Zenekar és a Purcell kórus lép fel Erdei Péter vezetésével.

Országosan ismert könnyűzenei együttesek is színesebbé és persze hangosabbá teszik majd a Hírös Hetet. A kezdőnapon, augusztus 20-án, pénteken a Kiscsillag ad koncertet 20.30 órától, augusztus 27-én, pénteken Zséda, 28-án, szombaton a Blahalouisiana, a zárónapon, augusztus 29-én vasárnap pedig az Irie Maffia, utóbbi három fellépése egyaránt 22.30-kor kezdődik.

– A Hírös Hét már országosan ismert fesztivál, a sztárfellépők szívesen jönnek, ismerik a rendezvény technikai lehetőségeit.

A városvezetéssel úgy döntöttünk, hogy mivel a második hétvége idején lesz Kecskeméten a repülőnap is, és telt ház lesz a város szállodáiban, pezsgő főtéri életet szeretnénk kialakítani, hogy a turistáknak is legyen estére szórakozási lehetőségük – tette hozzá Ladányi Kovács Zoltán.

Fontos információ, hogy a Kiscsillag koncertje védettségi igazolvány nélkül látogatható, a többi nagykoncert idejére viszont bekerítik a Kálvin téri színpadot és előterét, és ide már csak az igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be.

Újdonság, hogy idén az augusztus 20-ai nemzeti ünnepen nem tűzijáték lesz, hanem fény- és lézershow.

Ladányi Kovács Zoltán úgy fogalmazott, lakossági kérésre döntöttek így. A nem mindennapi látványosságról egy kiskőrösi cég fog gondoskodni, akiknek referenciái között szerepel a floridai gitár alakú Hard Rock Hotel „húrjainak” lézer kivilágítása. Kecskeméten egy hat méter átmérőjű körvászonra is fognak vetíteni sokféle figurát, motívumot. A fesztiváligazgató szerint mindenképpen érdemes lesz megnézni az este 10 órási show-t, amely a főtérről lesz a legjobban látható.

A Hírös Hét programjában természetesen szerepelnek az olyan megszokott és kedvelt programok is, mint a Hírös Vacsora, a babakocsis felvonulás, a mózeskosarak átadása és egy reformkori divatbemutató is.

Jövő hét pénteken Zséda lép fel Kecskemét főterén, a koncertje 22 óra 30-kor kezdődik
Fotó: MW-archív

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában