Kecskemét

2021.08.04. 20:00

Rejtélyes zsákok a buszmegállókban: mi a titok nyitja?

Rejtélyes fekete zsákok gyűlnek össze rendszeresen a kecskeméti buszmegállókban – írt szerkesztőségünknek olvasónk, kérve, járjunk utána a szavai szerint „újfajta trendnek”. Megtettük.

Hraskó István

Forrás: Olvasói fotó

– Egy újfajta trend van kialakulóban a Széchenyivárosban, nem tudom hová tenni. Az is lehet, hogy van neki értelme, meg engedélye, csak nem tudok/tudunk róla.

Megfigyelhető, hogy valaki(k) sorozatosan a buszmegállókban pakolnak le fekete zsákokat. Szemetet? Fogalmunk sincs, mi van benne, de napról napra szaporodik eggyel-kettővel. És miért vajon a buszmegállóban?

A kukásautó nem viszi el, ma láttam a szelektív gyűjtőt, az sem vitte el. Mikor már 6-7 darab van belőle, egyszer valaki elszállítja, de aztán újra elkezd gyűlni, és egyre több buszmegállóban. Mi ez a rejtélyes zsák? Önök tudnak valamit? Megfigyelhető az Akadémia körúton két helyen is, az Aradi vértanúk terén, és a Nyíri úton a kórházi megállóban. Köszönöm, ha segítenek megfejteni a rejtélyt, mert igazán nem szép látvány – írt levelet a Baon.hu szerkesztőségének olvasónk.

Fotó: Olvasói fotó

Tettünk egy kört az említett helyszíneken, de szerdán dél körül sehol nem láttunk fekete zsákokat a buszmegállókban. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft.-hez fordultunk tanácsért, és kiderült, jól tettük, ők tudják, honnan kerülnek oda a zsákok.

– A városi köztisztasági feladatokat együttesen látja el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) és a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. (KEFOG), amely közfoglalkoztatottakat alkalmaz. Létszámuk a foglalkoztatottság jelentős javulásával az utóbbi években töredékére csökkent. Részt vesznek a zöldfelületek gondozásában, valamint a kézi úttisztításban, magyarul utcasöprésben.

A hét minden áldott napján – ünnepnapokat is beleértve – takarítják a frekventált területeket, illetve, amelyeket géppel nehéz lenne megközelíteni. Ők gyűjtik össze a ezeken a területeken a szétdobált szemetet fekete zsákokba, amelyeket jól megközelíthető helyeken, például a buszmegállókban helyeznek el.

Innen a KVÜ munkatársai gyűjtik össze autóval, a csikkbedobók ürítésekor. Ez hát a rejtélyes fekete zsákok titka – válaszolt a Városüzemeltetési Kft.

Fotó: Olvasói fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában