beruházás

2021.07.03. 07:00

Még 60 millió forint szükséges az új kalocsai óvoda építéséhez

Pluszforrást biztosítanak a kalocsai óvoda felépítéséhez, így nem kell belenyúlni a tartalékba.

Gábor János

Döntés született arról a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) által támogatott plusz­beruházásról, ami kiegészíti a város új óvodájának építkezését. A félmilliárd forintos ingatlan befejezéséhez további közel 60 millió forint kell a fejlesztés második ütemében, hogy új kerítés, kapu, gazdasági udvar és 23 férőhelyes parkolósor létesüljön. Ugyanezekhez a feladatokhoz kapcsolódóan járdafelújításra és csapadékvíz-elvezetésre is szükség lesz.

A legkedvezőbb ajánlatot benyújtó kalocsai Generál Építőipari Kft. 59,8 millió forintból tudja elvégezni a fentebb sorolt feladatokat, ami messze a JETA-tól elnyert 52,3 milliós keret felett van, így a különbözetet önerőként a város biztosítja. A pluszforrás folyósítása miatt nem kell belenyúlni az általános tartalékba, hiszen TOP-projektek költségeinek kisebb átcsoportosításával megoldható a kiegészítés – erre a megoldásra a legutóbbi képviselő-testületi ülésen már rá is bólintottak a városatyák.

A Petőfi Sándor utcai ifjúsági ház udvarán épülő intézmény várhatóan jövő februárban kezdi meg a működést. Addig új közlekedési rendet szintén ki kell alakítani a környéken, hiszen a reggeli és délutáni órákban jelentős forgalomnövekedéssel kell számolni. Elkerülendő a dugókat egyirányúvá változik az Erkel Ferenc utca Kígyó és Füzér utca közötti szakasza. Az új forgalmi rendet már idén, július 5-től bevezetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában