verseny

2021.06.09. 19:47

Újra élőben táncoltak a kecskeméti TST-sek

A napokban rendezték meg Kiskunfélegyházán a III. Dance Universum táncversenyt.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Beküldött fotó

Dupla öröm a kecskeméti TST tánciskolában: tovább gyarapodott a fiatal tehetségek aranyérmeinek száma és újra személyesen versenyezhettek.

A napokban rendezték meg a III. Dance Universum táncversenyt, melynek különlegességét adta, hogy már nemcsak online mutathatták be tehetségüket a táncosok, adott volt a lehetőség a személyes fellépésre is.

Váczi Nikolett, a TST Dance Studio tulajdonosa, vezető koreográfusa évekkel ezelőtt álmodta és valósította meg a Dance Universum minősítő táncversenyt, mely idén már két alkalommal online megmérettetésre invitálta a tánciskolákat. Harmadik alkalommal, legutóbb, azonban már Kiskunfélegyházán személyes jelenlét mellett tartották meg a népszerű programot.

A kecskeméti TST-táncosok kiváló formában versenyeztek a kiskunfélegyházi megméretésen
Fotó: Beküldött fotó

A minősítő verseny óriási sikert aratott.

– Hatalmas öröm és mámor jellemezte az egész napot, hiszen már egy éve nem volt arra alkalmunk, hogy élőben versenyezzünk. Természetesen lehetőséget kínáltunk arra is, hogy meglévő, friss videóval induljanak a táncosok, mellyel leginkább a nemzetközi versenyzők, a távolabb lakók éltek. Az online videókat hatalmas kivetítőkön tekintette meg a közönség és a zsűri – sorolta Váczi Nikolett, majd számot adott saját egyéni sikereikről.

– Színpadon állni, szerepelni, nézni a TST táncosokat élőben és online! Hihetetlen élmény volt! Mindenki magabiztos és kemény volt, pont amennyire kellett! Küzdöttem a könnyeimmel, és összeszorult gyomorral néztem, izgultam mindenkiért, leírni is nehéz, mit éreztem – árulta el a vezető koreográfus.

Az aranyeső nem maradt el. Aranyérmet kapott a TST gyermekduó, Angelika és Lilla, a TST Kids, a TST gyermekformáció, a TST Jakabszállás, a TST Junior Team, a Korpácsi Hanna és Elek Gábor duó. Ezüstöt pedig a TST felnőtt Hobby Team. Ezeken kívül Korpácsi Hanna kimagasló aranyat vehetett át a legtechnikásabb táncos felnőttka­tegóriában, valamint Váczi Nikolett, illetve a TST Race Formation szintén kimagasló aranyat kapott. A TST World Jumping Team pedig a legegyedibb előadás különdíját érdemelte ki.

– Mindenkinek nagyon hiányzott már a személyes jelenlétű verseny. Izgultak a fiatalok, de remekül helytálltak. A közönség vastapsa pedig óriási motivációt jelent nekik a további versenyfelkészülésekhez. Legközelebb június végén Budapesten versenyzünk – jegyezte meg végül Váczi Nikolett, aki maga is táncolt a zsűri előtt.

Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában