madaras

2021.05.22. 06:55

Újra találkozhattak a polgármesterek

Évek óta rendszeresen találkozik Zsigó Róbert, Baja és térsége képviselője a kerület 24 polgármesterével, egyeztetnek a fejlesztésekről és az elmúlt hónapok tapasztalatairól. Péntek délelőtt Balla Csaba, Madaras polgármestere látta vendégül a meghívottakat a helyi művelődési házban.

Márton Anna

Egyeztetünk fejlesztésekről, arról, hogy mik a tapasztalataink és hogy merre megyünk a jövőben – mondta el hírportálunknak Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

– Régóta szokás már – talán az első 2009-ben volt – hogy a kerületemhez tartozó vidéki polgármesterekkel találkozunk rendszeresen. Évente kétszer-háromszor leülünk, megbeszéljük az éppen aktuális ügyeket, a fejlesztéseket, azokat is, amelyek megvalósultak és a települések terveit is megtárgyaljuk. Illetve, hogy van-e olyan, a kormányzati munkával összefüggő észrevétel, amit tovább kell vinni azért, hogy a településeknek könnyebb legyen. Az elmúlt hónapokban nem volt lehetőségünk személyesen találkozni a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedésekért. Folyamatosan kapcsolatban voltunk, de így együtt nem tudtunk találkozni, régóta vártuk azt az alkalmat, hogy le tudjunk ülni és betartva minden óvintézkedést, eredményesen tudjunk egyeztetni a jövőről – mondta Zsigó Róbert.

A megbeszélésen részt vett Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke, aki a megye területi fejlesztéseivel foglalkozik és általában a polgármesterek a partnerei ebben a munkában.

Úgy vélte, fontos a személyes találkozás emiatt is. Egyrészt az elmúlt ciklus Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) előző ciklusát zárják le. Rengeteg futó projekt van még és nagyon fontos betartani a határidőket, nincs mód a késlekedésre és indul az újabb program.

– Úgy számolunk, hogy néhány hónap múlva megkezdődnek a kiírások és szeptemberre már valószínűleg a polgármesterek be tudják adni az újabb pályázataikat, amennyiben a brüsszeli tárgyalások is lezajlanak – foglalta össze Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat alelnöke.

Balról: Metzinger Zoltán, Zsigó Róbert és Balla Csaba a madarasi rendezvényen

Fotó: Márton Anna

Online tartották a kapcsolatot

Vedelek Norbert elmondta: – Legutóbb év elején volt alkalmunk személyesen találkozni a térség polgármestereivel, azóta online formában tartjuk a kapcsolatot, ami elég nehézkes. Nagyon örülök, hogy az aktuális lehetőségeket, amelyek a polgármesterek életét megkönnyítik, most élő szóban is el tudjuk mondani. A megye területi fejlesztésekkel foglalkozik, általában a polgármesterek a partnereink ebben a munkában. Új Európai Uniós ciklushoz érkeztünk, a 2021–2027-es fejlesztési ciklushoz, ennek az előkészítése zajlik – mondta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában