terméknépszerűsítés

2021.05.05. 19:17

Újabb vendég érkezik a kecskeméti termelői piacra

Erre a hétre is hívott kiemelt vendéget a Kecskeméti Tanyai Termék Piac. A helyi termelők népszerűsítése kampány keretében csütörtök délután a kecskeméti mézes puszedli, lekvárkülönlegességek és lajosmizsei friss szamóca áll majd a fókuszban.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

A Budai utcai Piaccsarnok szabadterén a helyi termelők portékái minden csütörtökön 13 és 17 óra között érhető el.

Május 6-án a kiemelt vendég Kövecses Mária Klára lesz
Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Május 6-án a kiemelt vendég Kövecses Mária Klára lesz, aki 2013 óta Kecskemét-Hetényegyházán gazdálkodik saját gyümölcsösében. Kistermelőként helyi, hagyományos receptúrával állítja elő egészséges, házi ízesítésű befőttjeit, lekvárjait, savanyúságait. Pár éve bővítette tevékenységét különleges ízesítésű mézes puszedli készítéssel a kecskemétiek nagy örömére. A mostani piac fő attrakciója lesz az aszalt szilvás fehér- és tejcsokoládés mézes puszedli. Ezen felül kapható lesz még: házi lecsó, zakuszka, vágott vegyes és sütőtök savanyúság, szilva-, szamóca-, sárgarépa-, birsalma-, narancsos, gyömbéres sütőtök lekvár.

Újdonság továbbá, hogy idén második alkalommal a lajosmizsei Jóriné Gyuris Ágnes őstermelő friss, extra méretű, zamatos szamócával is várja a piacra kilátogató vásárlóközönséget.

A Kecskeméti Tanyai Termék Piacot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület működteti a Kamra-Túra Egyesülettel együttműködésben, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával.

Fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában