Újabb iskola és egy óvoda is bezárt Kiskunhalason

Egyre több köznevelési intézményt kell bezárni Kiskunhalason a koronavírus-járvány harmadik hullámának rohamos terjedése miatt. Keddtől már két általános iskolában is digitális tanrendben zajlik az oktatás, és egy óvodát is bezártak.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

A sok hiányzó miatt, valamint a járvány terjedésének megakadályozása érdekében március 2-tól digitális oktatásra állt át a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola – tudatta az iskola vezetése az intézmény honlapján. Amennyiben ezt a döntést nem írja felül kormányrendelet, március 16-tól folytatják jelenléti oktatással a tanévet.

A tájékoztatóból kiderül továbbá, hogy az iskolában étkezők kedden 11:30 és 13:30 óra között elvihetik az ebédjüket. Szerdától azonban minden tanulónak lemondták az étkezését, aki viszont szeretne kérni elvitelre ebédet, az kedden 10:00 óráig jelezheti igényét a 06 70/600-9067 telefonszámon. Az ebéd elvitele mindennap 11:30 és 13:30 óra között lehetséges.

Információink szerint március 1-jétől a Kiskunhalasi Napsugár Óvodák Szilády Áron Utcai Óvodája is bezárt, várhatóan március 8-án nyitnak ki újra. Emellett – ahogy arról korábban beszámoltunk – már február közepétől bezárta kapuit a halasi Központi Református Általános Iskola a sok hiányzás miatt, és az online oktatás időtartamát március elsején további egy héttel meghosszabbították.

A Szilády óvoda is bezárta kapuit
Fotó: Pozsgai Ákos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában