kiskunfélegyháza

2021.03.09. 09:38

Szűk körben ünnepelték Franciska néni kilencvenedik születésnapját

Kilencvenedik születésnapja alkalmából a város nevében köszöntötték Nagy Józsefné Franciska nénit a napokban.

Vajda Piroska

Nagy Józsefné Franciska néni

Fotó: Vajda Piroska

A szépkorú asszonyt Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő közösen köszöntötte fel a város vezetősége és a félegyháziak nevében. A szűk körben megtartott ünnepségen az ünnepelt a hosszú élet titkát is elárulta.

Franciska néni szerint sokat kell mozogni, szeretni és szerető családban élni. Ugyanakkor Franciska néni azt is elmondta, hogy mindennap elfogyaszt egy decinyi vörösbort is, ami szerinte hozzájárult ahhoz, hogy ma is tevékeny életet élhet.

A rövid köszöntő alatt az is kiderült, hogy Franciska néni földműves családban született. Nyolcan voltak testvérek, de sajnos már csak ő él közülük. 1948-ban ment férjhez, két gyermeke született. Tanyán laktak, férje a termelőszövetkezetben juhászként dolgozott, Franciska pedig háztartásbeli volt, és disznót, illetve libát nevelt. Férjével 1986-ban költöztek a be városba. Férje 1988-ban lett nyugdíjas, nem sokkal később, 1991-ben elveszítette őt. 2001 óta fiúunokájával él. Lánya minden másnap meglátogatja és mindenben segíti, de négy unokája és négy dédunokája is nap mint nap felhívja vagy meglátogatja.

Nagy Józsefné Franciska néni
Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában