jótékonyság

2021.03.01. 13:50

A foktői motorosklub segített az árván maradt gyerekeknek

Lezárult a foktői Pirates Family MC több hónap­ja tartó jótékonysági akciója. A motorosklub októberben veszítette el két „családtagját”, és azonnal pénzgyűjtésbe fogtak. A baleset után négy gyermek maradt árván vagy félárván.

Gábor János

Szűcs Ferenc elárulta: összességében hétmillió forinttal sikerült támogatni Éva és Gábor családját.

Fotó: Gábor János

– Sajnos már van rutinunk a hasonló akciókban; ezért is hívtuk életre annak idején a motoros jótékonysági esteket, amelyeket minden év októberének első szombatján tartunk a foktői Duna-parton lévő klubházunkban – emlékeztetett Szűcs Ferenc, a „kalózok” szóvivője. Hozzátette: Benkovicsék esetében külön gyűjtés indítására volt szükség, lévén az aktuális karitatív rendezvényeik a baleset előtt lezajlottak. – Először jött a sokk, majd a sokkból segítség lett: mellénk állt a motoros társadalom, mellénk álltak a civilek és mindazok, akik a szívükön viselték az ügyet. November elején tartottunk egy limitált létszámú adományozó koncertet, amelyen a RockSzegecs és a Metal Daze zenekar segítségével kifejezetten Éva és Gábor családjának gyűjtöttünk. Ezt követően tárgyi felajánlások, internetes árverések, más anyagi támogatások jöttek – sorolta.

A klub referense elárulta:

az akció országos méreteket öltött, hiszen nemcsak a Kalocsai régióból, hanem Budapestről, Szegedről, Debrecenből, Szombathelyről, Győrből, Pécsről is jöttek felajánlások.

Az online árverések során volt olyan motoros­eszköz, amit a győztes licitáló jóvoltából kétszer adtak el: egyrészt kifizette ő, majd amikor rájött, hogy mégsem tudja használni, felhívta a második legtöbbet ígérő személyt azzal, hogy átengedi neki, ha ő is befizeti a kasszába azt az összeget, amit szánt rá. Nemcsak motorozáshoz szükséges kiegészítők sorát, hanem különböző műalkotásokat, több festményt, faragott szobrot, domborművet, grafikát is értékesítettek, illetve fogadták az átutalásokat a klub bankszámlájára.

– Nagyon sokan mozdultak meg: az országból és külföldről is megtaláltak minket baráti körök, hogy segítenének. Végül a tagjaink adták át a családnak a pénzadományt és az egyéb tárgyakat, eszközöket, illetve olyan tartós élelmiszereket, amikre a családnak szüksége lehet – árulta el Szűcs. Hozzátette: a hozzátartozókhoz nem egyszerre jutott el a teljes összeg, hiszen az elmúlt hónapokban részleteket is folyósítottak nekik, hogy a felmerült temetési vagy ügyvédi költségeket fedezni tudják. Néhány napja a végső részlet átadására is sort kerítettek. – Nagyon nagy köszönet minden résztvevőnek, aki kisebb-nagyobb mértékben hozzájárult ehhez a szép végeredményhez.

Összességében hétmillió forintot tudtunk átadni

– számolt be.

Szűcs Ferenc elárulta: összességében hétmillió forinttal sikerült támogatni Éva és Gábor családját.
Fotó: Gábor János

Balesetben haltak meg a szülők

A vaskúti házaspár, Benkovics Gábor (44) és Éva (50) tavaly október 23-án hunytak el, egy közlekedési baleset vétlen résztvevőiként, amikor a motorjaikat elsodorta egy vélhetően ittas autó­vezető az 51-es főúton, Dusnok és Sükösd között. Mivel a motorosok a Kalocsa környéki Pirates Family MC családjához tartoztak, a klub azonnal a négy közösen nevelt gyermekük és a családok segítségére sietett: pénzgyűjtésbe fogtak, elsősorban azzal a szándékkal, hogy a temetések és a hagyatéki ügyintézések költségével támogassák őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában