Beruházások

2021.02.27. 18:53

Elsősorban pályázati pénzekből fejlesztenek Apostagon

Az önkormányzat, az előző évekhez hasonlóan, ebben az évben is elsősorban pályázati pénzekből tervezi a fejlesztéseket – tájékoztatta a baon.hu-t Zakar Zoltán, a település polgármestere.

Lencsés P. Anna

A tavasz folyamán lecserélik a Pöttömkert Óvoda régi kerítését, a kivitelezővel is megtörtént már a szerződés aláírása. A tavalyi évben a Magyar Falu Programban elnyert nyolcmillió forintos támogatásból udvari játékokat helyeztek el az óvoda udvarára, most pedig, ugyanebben a programban elnyert támogatási összegből, új kerítést építenek, amellyel szép, esztétikus, biztonságos környezetet alakítanak ki az apostagi óvodások számára.

A beruházás értéke ötmillió forint.

A művelődési ház melletti használaton kívüli telket, amelyen egy épület is áll, megvásárolta az önkormányzat a Magyar Falu Program elhanyagolt ingatlanok hasznosítására kiírt pályázatán. A tervek szerint a telkek összenyitásával kibővítik a művelődési ház területét.

Az új részen, a közművesítés után, a művelődési ház tevékenységéhez kapcsolódva térköves udvart, kiszolgálóhelyiségeket, parkolókat fognak kialakítani.

Ebben az évben terveznek létrehozni egy új főzőkonyhát is, a régi konyha épületének teljes körű felújításával. Erre a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzathoz benyújtott 100 millió forintos pályázat ad majd lehetőséget. Az ötvenéves épület felújításán túl mintegy 7 millió forint értékben konyhai eszközbeszerzésre is lesz lehetőség. A papírmunkák jelenleg is nagy ütemben zajlanak. A kivitelezést júniusban, az iskolai tanév zárásakor indítják el. Zakar Zoltán polgármester bízik abban, hogy az új tanév kezdésekor már innen tudják biztosítani az étkezést az apostagi óvodásoknak, iskolásoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában