A költők elnöke, Kovács István József is várja az oltást

Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének elnöke már nagyon várja, hogy megkapja a koronavírus elleni oltásokat.

Sebestyén Hajnalka

Kovács István Józsefet közelről érintette a járvány

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– A járvány közelről érintett meg engem is. Sajnos a baráti körünk három tagját is elvesztette a koronavírus miatt. Az elmúlt hónapokban elhunyt szegedi tagtársunk, Hajdrik József, valamint Kecskemétről dr. Szabó Tibor és Fülöpszállásról Szokolay Zoltán. Egyelőre csak mindenki a maga módján tudott elbúcsúzni tőlük, versekkel, gyertyagyújtással. Amint az egészségügyi előírások engedik, és ismét tarthatunk irodalmi délutánt lerójuk méltó módon tiszteletünket életük és munkásságuk előtt. A hagyatékukat megőrizzük – hangsúlyozta Kovács István József, aki bár már elmúlt 65 éves, egyelőre még vár a sorára az oltást tekintve a háziorvosnál.

Kovács István Józsefet közelről érintette a járvány
Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Én szerencsére jól vagyok, nem panaszkodhatom. Nem régen költöztem be a Margaréta otthon szomszédságában lévő, saját tulajdonú társasházi lakásomba, ahol szintén csak idősek laknak nővéri felügyelet mellett. A szomszéd lakásokban élő idősek nevében is bátran mondhatom, nagyon sokan várjuk már, hogy ránk kerüljön a sor. Türelmesek vagyunk, tudjuk, hogy vannak nálunk jobban veszélyeztettek. Addig is betartjuk az egészségügyi előírásokat, figyeljük a híreket, és próbáljuk élni a magunk kis életét, a lehető legkevesebb félelem mellett. A járványnak egy pozitívumát azért látom. Sok-sok verset ihletett meg bennem és tagtársaimban egyaránt. Ezek az élet különböző oldalairól világítják meg a problémát, mely világszinten sújtja az emberiséget – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában