top

2021.01.03. 18:55

Folytatódnak a fejlesztések a Bajai Járásban

Mintegy 210 millió forintból folytatódhatnak a fejlesztési munkálatok a Bajai Járásban.

Márton Anna

A választókerület négy települése sikeresnek bizonyult a kormányzat Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában (TOP), ennek következtében mintegy 210 millió forintból folytatódhatnak a fejlesztési munkálatok.

Bátmonostor önkormányzata 50 millió forintból építheti ki a csapadékvíz-elvezetési rendszert az Ady Endre és a Rákóczi Ferenc utcában.

Érsekcsanád szintén 50 millió forintos TOP-forrásból fejlesztheti csapadékvíz-hálózatát a Meggyfa és a József ­Attila utcákban.

Csávolyon jelentős támogatásból korszerűsíthetik az egészségházat. Elvégzik a külső szigetelést, a tetőfelújítást, a belső burkolatok cseréjét, az akadálymentesítést és az épületgépészeti munkálatokat is.

Csávolyhoz hasonlóan Szeremle is az egészségügyi ellátás területén léphet előre. Az önkormányzat 45 millió forintot fordíthat az egészségház átalakítására, ahol a háziorvosi szolgálat mellett a védőnői ügyelet is helyet kapott. A település korábbi pályázati kiírásnak köszönhetően az ingatlan külső felújítását már elvégezte, az újabb pályázat eredményeként pedig tovább fejlődhet a helyiek számára rendkívül fontos épület.

– Eredményes esztendőt zártunk a választókerületben – mondta Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője.

– A Magyar Falu Program és a Belügyminisztérium pályázatain keresztül több mint 1,2 milliárd forint érkezett a települések fejlesztésére. Ebből az összegből olyan korszerűsítések valósulhattak meg, amelyek könnyebbé, kényelmesebbé tették a térség lakosainak életét. Ezt a munkát 2021-ben is folytatni fogjuk, összhangban az önkormányzatok elképzeléseivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában