Pirates Family MC

2020.11.11. 07:00

A kalocsai kórháznak adományoztak a motorosok

A Pirates Family MC motorosklub tagjai a napokban adták át azokat az eszközöket, amelyeket az őszi jótékonysági rendezvényük bevételéből vásároltak a kalocsai kórháznak. Szivós Etelka főigazgató-helyettes fogadta a klub tagjait, és átvette tőlük az adományt, ami a krónikus osztály eszközparkját gazdagítja.

Gábor János

– Októberben volt a hagyományos jótékonysági motoros estünk, amelyet 1996 óta megtartunk. Idén az egészségügyi óvintézkedéseket betartva zajlottak a koncertek: fellépett a Road Runner Blues Band, az Időutazó Rock Band és a Nemcsak Berry. Összesen 250 vendégünk volt, az adományokból befolyt összeg 325 ezer forint lett – mondta Szűcs Ferenc szóvivő. Hangsúlyozta: eltérve a hagyománytól, ezúttal eleve a Kalocsai Szent Kereszt Kórház javára gyűjtöttek.

– Először a gyermekosztályra gondoltunk, de egyeztettünk a vezetőséggel és kiderült, hogy a krónikus osztálynak nagyobb szüksége van a támogatásra. A pénzből tolókocsit, speciális matracot és öt, állvánnyal ellátott tévét vásároltunk. Nagyon örülünk neki, hogy tudtunk segíteni, reméljük, az osztályon jó hasznát veszik ezeknek a tárgyaknak – fogalmazott.

Szűcs Ferenc elmondta: bár az őszi rendezvényükkel rendre elhunyt motorosok családját szokták támogatni, idén egyrészt az egészségügyi veszélyhelyzet miatt, másrészt pedig azért gondoltak a kórházra, mert az est időpontjáig nem történt a körüket érintő baleset. Ez később sajnos megváltozott: amint azt lapunk is megírta, a „kalózcsalád” egyik tagja és felesége két hete hunyt el közúti balesetben. Az ő családjuk, többek között árván maradt gyermekeik javára új jótékonysági eseményeket hirdettek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában