beruházás

2020.11.08. 17:50

A felsőtelepiek közlekedését segíti a megerősített út Tázláron

A helyiek régi vágya valósult meg a Tázlár-Felsőtelepen szerdán átadott kőzúzalékos úttal, melyet a Magyar Falu Program keretében építettek meg.

Mester-Horváth Nikolett

Fotó: Pozsgai Ákos

Bán Róbert László polgármester köszöntőjében elmondta, az önkormányzat célja a beruházással, hogy a korábban saras, gödrös, állandóan javításra szoruló földes út kőzúzalékos megerősítésével az itt lakók ingatlanjainak a megközelíthetőségét javítsák. – Egyúttal olyan alapot szerettünk volna biztosítani a helyiek számára, hogy amennyiben szeretnék majd aszfaltozni az utat, annak ne legyen akadálya – hangsúlyozta.

A polgármester köszönettét fejezte ki többek között Bányai Gábor országgyűlési képviselőnek, valamint Kóródi Lászlónak a tervezésért, Halasi Lászlónak az útépítésért, illetve Erdélyi Róbertnek a műszaki ellenőrzésért.

Bán Róbert elmondta továbbá, hogy bízik benne, rövidesen a temetőig vezető járda is elkészülhet Felsőtelepen szintén a Magyar Falu Program keretében, hisz négymillió forintot nyertek már az anyagköltségre. – A fejlesztések pedig tovább folytatódnak, ugyanis jövő héten átadjuk a polgármesteri hivatal, az iskola és a tornaterem energetikai felújítását, valamint a Tázlárt és Felsőtelepet összekötő bicikliutat. Emellett folyamatban van a Birkózóterem építése és a Mini Bölcsőde fejlesztése is – részletezte a városvezető.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő is köszöntötte a megjelenteket, és hangsúlyozta, hogy nem érdemes ennél a pontnál megállni, megpróbálnak forrást szerezni az út aszfaltozására.

Bányai Gábor és Bán Róbert László közösen adták át az utat
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában