Gyors döntésre volt szükség a járvány miatt, „előrehozták” a síszünetet

Koronavírusos lett a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola egyik tanára, és mivel a tantestület közel fele a kontaktja volt, az igazgató úgy döntött, hogy a síszünetre betervezett öt napból hármat erre a hétre átcsoportosít.

Hraskó István

Mint azt Lóczi László igazgatótól megtudtuk, bár a koronavírussal fertőzött tanár maszkban tanított, az ÁNTSZ úgy döntött, hogy a kontakt osztályok és pedagógusok karanténba kerülnek. Ez a tantestület negyven százalékát, 18 tanárt és négy osztálynyi diákot érintett volna.

– Ennyi pedagógust nem tudtunk volna helyettesíteni, osztályok összevonására pedig ebben a helyzetben természetesen gondolni sem lehet. Úgy döntöttem, nem járjuk végig a bürokratikus utat. Igazgatóként hat tanítás nélküli munkanappal gazdálkodhatok, ebből öt a síszünetre volt betervezve, de mivel vélhetően akkor sem tudunk majd külföldre menni, így három napot előrehoztunk erre a hétre. Így nálunk már kedden megkezdődött az őszi szünet. Erről értesítettük a szülőket, és arról is, hogy ha valamelyik család nem tudja megoldani gyermeke elhelyezését, biztosítjuk az ügyeletet – mondta el Lóczi László.

A 620 tanulóból összesen 15 alsós gyermekre vigyáztak így kedden az intézményben. Mivel az iskola szinte teljesen üres volt, elkezdődött a fertőtlenítés is. Az igazgató abban bízik, hogy a három nappal meghosszabbodott őszi szünet végéig normalizálódik a helyzet, és újra elindulhat a tanítás.

Az iskola az országos hírekbe is bekerült, és Lóczi Lászlónak azóta nagyon sokan gratuláltak – iskolaigazgatók, pedagógusok, sőt még a Nyíregyházi Rendőrkapitányság is –, mondván, a váratlan helyzetben gyorsan és rugalmasan döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában