Szabadszállás

2020.09.13. 17:10

Megkezdték a szolgálatot a református lelkipásztorok

Pálinkás Gyula és Pálinkásné Balogi Beáta református lelkipásztorok hivatalos keretek között átvették szeptembertől a Szabadszállási Református Egyházközséget és megkezdték a szolgálatot a gyülekezetben.

Gulyás Sándor

A lelkészházaspár és gyermekeik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A lelkipásztorok érkezését több mint féléves előkészület előzte meg, majd az utóbbi másfél hónap választási eljárással az egyházközség közgyűlése augusztus 16-án egyhangú szavazással választotta meg az új lelkipásztorait. Megérkezésük előtt a gyülekezet a nyár folyamán felújíttatta az új parókia épületét.

– Örömmel tapasztaltuk meg a szeretetteljes fogadtatás számos jelét. A gyülekezet tagjai részt vállaltak a felújítási munkák utáni takarításban, a bútorszerelésben, költözéskor a rakodásban. A lelkészcsalád augusztus közepén érkezett meg Szabadszállásra. A munkát szeptem­berben kezdték meg, így szép rendben elkezdődhetett a hitoktatás az iskolában, az óvodában – tudtuk meg Holczmann Mihálytól, a Szabadszállási Református Egyházközség gondnokától.

A lelkészházaspár és gyermekeik
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában