közönségszavazás / videóval

2020.09.15. 14:16

Kecskeméti jelöltje is van a Nők Magyarországért Díjnak

Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta, Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház jelöltje is bent van az első öt jelölt között.

Bajáki Zsanett

Fotó: Hraskó István

Elindult a Nők Magyarországért Díj közönségszavazása. Közel 500 javaslat érkezett arra, hogy ki kapja meg a Nők Magyarországért Klub díjait 4 különböző kategóriában. Az oktatás, a szociális terület, az egészségügy, illetve egyéb kategóriában lehetett jelölni és most ezekben a kategóriákban lehet szavazni. Önök is szavazhatnak SMS-ben vagy online, kategóriánként 1-1 szavazattal.

A kecskeméti jelölt " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kórházhigiénikus osztályvezető főorvosa, kiváló tudással, több évtizedes szakmai és kórházi gyakorlattal rendelkező infektológus. A megyei kórház részeként működő kalocsai és kiskunfélegyházi kórházak kórházhigiénés irányításán kívül a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban is Dr. Patyi Márta látja el az infekciókontroll feladatokat.

Dr. Patyi Márta személye hozzájárult Bács-Kiskun megyében a COVID-19 járvány lassításához, megfékezéséhez. Áldozatos, kitartó, precíz, példamutató, magas szakmai színvonalú munkájának köszönhetően a megyei fertőzöttségi adatok országos szinten is kiemelkedően jók, alacsonyan maradtak, illetve egészségügyi dolgozói érintettség sem fordult elő.

A COVID-19 járvány idején mindvégig áldozatos, megterhelő, lelkiismeretes munkát végzett, folyamatosan rendelkezésre állt.

Minden eddig megszerzett tudása, tapasztalata segítette a járvány elleni védekezést, mely során mindvégig a betegek és a dolgozók biztonsága volt számára az elsődleges szempont.

Főorvosnő kísérte figyelemmel az eljárásrendeket, melynek intézménybe történő betartásáról személyesen gondoskodott. Elkészítette a Katasztrófa terv és az Influenza pandémiás terv protokolljainak aktualizálását.

Új dokumentumokat készített, többek között a Koronavírus pandémiás tervet, a Koronavírus járvány esetén érvényes Infekciókontroll kézikönyvet. Osztályos eljárásrendeket írt a Patológiai osztály, a Központi Laboratórium, a Kardiológiai és Gasztroenterológia Osztály számára. Állandó, 0-24 órás infektológiai készenlétet biztosít az intézmény számára, a COVID-19 gyanús és igazolt esetekben szükséges teendőkről intézkedik azonnal.

Megszervezte a Nemzeti Népegészségügyi Központ felé szükséges napi jelentés elkészítését. Folyamatoson kapcsolatot tart a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával. A Bács-Kiskun Megyei oktatókórház járványügyi helyzettel kapcsolatos dokumentumain kívül ő készített el a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház – Mobil Járványkórház infekciókontroll kézikönyvét, és segítette a halasi kórház munkatársainak munkáját. Telefonos szakmai konzultációt biztosított a háziorvosok számára. Felkérésre, igény szerint oktatást is tartott.

Dr. Sejbenné Dr. Patyi Márta

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában