KECSKEMÉT

2020.08.18. 14:06

Új utazástervező app indult, de a KeKo-t nem keresték meg a fejlesztők

Hétfőn jelentette be a menetrend.app, hogy elindítja kecskeméti buszos-és kerékpáros utazástervező mobilalkalmazását. A Kecskeméti Közlekedési Központ közölte, az Appcorner fejlesztői nem vették fel a kapcsolatot és így nem vállalnak semmilyen felelősséget az applikáció tartalmáért.

Hraskó István

Telefonon is lehet menetjegyeket és bérleteket vásárólni a kecskeméti városi buszközlekedésben.

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Hétfőn közölte az Appcorner Kft., hogy kedden jelenik meg a menetrend.app csapatának legújabb okostelefonos alkalmazása, a Kecskeméti Menetrend. A szerkesztőségünknek küldött sajtóanyag szerint az alkalmazás tartalmazza majd mind a 46 helyi buszjárat menetrendjét, a járatok útvonalát, és az átszállási kapcsolatokat is. Hozzátettek, a városban közlekedők az app segítségével bárhonnan elérhetik a járatok menetrendjét, megtekinthetik a megállóhelyi indulásokat, a kedvenc járatok, megállók és úti célok elmenthetők a későbbi gyors elérés érdekében. Az alkalmazás azt is megmutatja, mennyi ideig tartana az adott út gyalogosan vagy kerékpárral, kerékpáros utazástervezés során a közutak mellett figyelembe veszi Kecskemét kerékpárút hálózatát is.

„Az alkalmazás nyilvánosan elérhető adatok felhasználásával készült, és az utazóközönség visszajelzései alapján folyamatosan fejlődik” – hangsúlyozták. A Kecskeméti Közlekedés Központnak már régóta működik online, valós idejű hivatalos menetrendje, ezen rá lehet keresni egy kiválasztott vonalra, így áttekinthetően látható az aznapi összes járat a vonalon, és akár egy későbbi beállított nap járatait is meg lehet így nézni. Lehet keresni a megállók szerint is, és az adott megállóra kattintva látható a nap során oda érkező járatok listája, menetrend szerinti érkezési időpontokkal. Ha olyan busz jön, ami már fel van szerelve a megfelelő fedélzeti eszközzel, és tud online valós idejű adatokat küldeni, az útvonal listában egy kis busz-ikon jelzi, hogy a busz éppen hol, melyik megállónál jár. És ha késik (vagy siet), akkor hány percet. Le lehet kérni egy adott megálló virtuális megállótábláját és el lehet menteni azokat a megállókat, ahol gyakran száll valaki buszra. Ha pedig valami váratlan történik a vonalon (például építkezés miatt másfelé kerülnek a járatok), akkor erre egy értesítés figyelmeztet.

A KeKo kedden közölte: hamarosan térképes útvonaltervező indítását is tervezik, egyúttal reagáltak a menetrend.app bejelentésére is.

– Társaságunk nagy hangsúlyt fektet a hiteles utastájékoztatásra, ezért kérjük, hogy a kecskeméti helyi autóbusz-közlekedéshez kapcsolódó utazás tervezésük során a társaságunk által közzétett menetrendi adatokat, menetrendi kereső oldalakat, útvonaltervezőket helyezzék előtérbe – áll a KeKo honlapján megjelent közleményben. Ebben azt is leszögezik: az AppCorner Kft. által hirdetett applikáció fejlesztői társaságukkal nem vették fel a kapcsolatot és így a Kecskeméti Közlekedési Központ nem vállal semmilyen felelősséget a másik cég applikációjának tartalmáért; csak a saját maguk által közzétett adatok és az általa rendszeresen frissített alkalmazások adattartalma esetében tudják garantálni a hitelességet.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában