KECSKEMÉT

2020.08.14. 07:00

Szurikáták, antilop és láma született a Vadaskertben

Új lakókkal bővült a vadaskert állatállománya. A látogatók már közelebbről is megtekinthetik az új kis lámát, Encit, valamint ha kitartóak, akkor esetleg a kis indiai antilopot és a két kis szurikátát is láthatják.

Sebestyén Hajnalka

A kis indiai antilop nemét egyelőre nem tudják a gondozók

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Zomboryné Polyák Irén igazgatóhelyettes örömmel mesélte el, hogy az elmúlt napokban több állatcsalád is gyarapodott. A kis nőstény láma múlt pénteken született meg, szinte azonnal lábra állt. Nagyon erős és jól van. Az egyik táborvezető, Oláh Enikő fedezte fel, így ő lett a névadója. A kis láma az Enci nevet kapta.

A kis indiai antilop nemét egyelőre nem tudják a gondozók, de ő is jól érzi magát. Sokat pihen, de időnként együtt mozog a családdal. Idén egyébként ő a harmadik új egyed az antilopoknál. A szurikátakolónia is bővült. Egy alomban két kicsi jött világra. A szülők és a többi szurikáta is nagyon védelmezi a piciket, akik egyelőre leginkább az üregekben tartózkodnak. Zomboryné Polyák Irén hozzátette: hamarosan makákóbébit is várnak.

A vadaskert lakói jól bírják a meleget, szerencsére az intézmény teljes egészében fás, ligetes környezetben terül el, így minden állatnak van lehetősége hűvösebb részre húzódnia. Egyrészt a fák árnyékot adnak, másrészt a kifutókban is vannak fedett helyiségek. Vannak azonban állatok, melyek kimondottan szeretnek a napon sütkérezni, például többféle teknős és a strucc. Emellett a gondozók főként lédús takarmányt, sok gyümölcsöt adnak az állatoknak, és a majmoknak esetenként fagyasztott joghurttal kedveskednek a forró napokon.

A kis indiai antilop nemét egyelőre nem tudják a gondozók
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában