Baja

2020.08.29. 21:19

Búcsúztatással kezdődött a testületi ülés

Ünnepi percekkel kezdődött csütörtök délután a képviselő-testületi ülés Baján. Búcsúztatták Fekete Szabolcs esperest, kanonokot, a bajai Szent József Plébánia volt plébánosát, aki augusztustól már Kecelen szolgál, és Mrevka Lászlót, ő korábban a Bajavíz Kft. igazgatója volt, ősztől újra tanítani szeretne a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Márton Anna

Mrevka László és Fekete Szabolcs

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

Nyirati Klára polgármester és Preininger Rozália tanácsnok köszönt el a két vezetőtől. Fekete Szabolcs atya az utolsó szó jogán elköszönésében hangsúlyozta, hogy megtiszteltetés volt részére szülővárosá­ban bő egy évtizeden át szolgálatát tölteni, igyekezett minél több embernek javára válni, ez volt a papi ars poeticája, ez volt a küldetése. Katolikus papként búcsúzóul fontosnak tartotta felhívni a polgármester, a városvezetők és a képviselők figyelmét a katolikus egyházra.

– A katolikus közösség a legnépesebb ezen a településen, mind a mai napig a történelmi egyházak közül az egyik legkomolyabb intézmény fenntartója és munkáltatója ennek a településnek, komoly tevékenységet végez a településen. Köznevelési intézményekben, szeretetszolgálatban, szociális intézményekben, hitéletben, kulturális örökség fenntartásában, munkaerőpaci együttműködésben, közösségszervezésben, mentálhigiénés tevékenységben és még sorolhatnám azokat a területeket, ahol a katolikus egyház exponálja magát Baján. Tehát egy nagyon komoly kincs van ezen a településen a katolikus egyház szervezeteinek és intézményeinek személyei révén, mint tudjuk, kiváló papi nemzedékek sora áll mögöttünk. Bátorítom a városvezetést, éljünk azzal a nagy lehetőséggel, hogy itt van a katolikus egyház és együtt dolgozik a városvezetéssel, a ránk bízottakért – mondta búcsúzóul Fekete Szabolcs.

Végül megköszönte a városvezető őszinte szavait, aki – mint Fekete Szabolcs rámutatott – katolikus intézményben töltötte az előző éveket, ott nevelte a jövő generációit.

Mrevka László és Fekete Szabolcs
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában