beruházás

2020.07.16. 16:01

Kicserélték a védőhálókat Kalocsán

Az önkormányzati tulajdonban lévő Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. régi igényt kielégítve cserélte le a korábbi, leromlott állapotú védőhálókat a Kubikus Park Ecetgyár utca felé eső oldalán.

Gábor János

Forrás: Petőfi Népe

A cég közleményben tudatta az óvintézkedést, amivel a város egyik legnagyobb forgalmú közútja mellett vált újra biztonságossá a sportolás. A kertvárost és a centrumot összekötő utca mellett közvetlenül labdarúgó-, illetve strandröplabda­pálya van, míg a közeli játszótér miatt sok kisgyermek is szaladgál a területen. Utóbbiakat ugyancsak óvja a kihelyezett védőháló.

A pályák és a szabadtéri fitneszpark melletti labdafogó védőhálók egyidősek voltak a Kubikus Park felújításával: a korábban évtizedekig kihasználatlanul állt terület még 2013-ban kapott új funkciókat, amikor a „Kalocsa, mint kistérségi székhely integrált fejlesztése” című projekt keretében zajlott itt nagyszabású beruházás. A fentebb írt sporteszközökön felül akkor modern játszótér, valamint egy kiszolgálóépület is készült, ezzel nagyon népszerű szabadidőpark jött létre a belvárosban.

A védőeszközök cseréjét már jó ideje tervezte az önkormányzati cég, amely közösségi oldalán közölte, hogy végre sikerült eltávolítani, majd újra cserélni a régi hálókat, mintegy ötszáz négyzetméteres felületen. Mint írták, bíznak abban, hogy ezzel hosszú időre megoldódott a park biztonságos és kényelmes használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában